Polis Evlerine Alkol Yasagi

Alkol satis yasagi önce üniversitelerde basladi, simdi sira kamu kurumlarinda. Bu çerçevede `moral egitim tesisi` kapsamindaki polis evlerinde de alkol yasagi basladi.

Polis Evlerine Alkol Yasagi

Tütün ve Alkol Piyasasi Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (TAPDD) üniversitelerin sosyal tesislerinde uygulamaya konulan alkollü içki yasagi, kamu kurumlarina da yansidi. Bu kapsamda Türkiye'deki polisevlerinde alkollü içki satisi yasaklandi.
Il ve ilçelerdeki polisevleri de bu tesislerin 'moral egitim tesisi' statüsünde yer almasi nedeniyle TAPDD'in 'egitim kurumlarini' kapsayan genelgesine dahil edildi. Geçen hafta sonundan itibaren il ve ilçelerdeki 'moral egitim tesisi' statüsündeki polisevlerinde alkollü içki sunumu ve satisina yasak geldi.
HAKIMEVLERINDE ALKOL YASAGI YOK
Ancak Emniyet Genel Müdürlügü'nün bu karari, kamudaki diger kurumlarin 'moral egitim tesisi' statüsündeki tesislerinde uygulanmaya konulmadi. Adalet Bakanligi kaynaklari, yine 'moral egitim tesisi' statüsündeki Bakanliga bagli kamplar ya da Hakimevlerinde alkol satisi ya da sunumunun yasak olmadigini vurguladilar.
Daha önce de Tütün ve Alkol Piyasasi Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun ayni kararina istinaden, üniversitelerin sosyal tesislerine alkollü içki satisi yasagi getirilmisti.
Kaynak: Hürriyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284