Rektör Gavgalı’dan İşin Ehli İnsanlarla Yol Arkadaşlığı Yapacağız Vurgusu

Karaman ilinde görev yapan yazılı ve görsel medya mensuplarını temsil eden Karaman Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Başkan Kemal Önder Demirkollu başkanlığında geçtiğimiz hafta Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne ataması yapılan Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’yı makamında ziyaret etti.

Rektör Gavgalı’dan İşin Ehli İnsanlarla Yol Arkadaşlığı Yapacağız Vurgusu

17 Ocak 2023 Salı günü saat 13’de gerçekleşen ve yaklaşık kırk dakika süren ziyarette kendilerini tanıtan cemiyet üyeleri Rektör Gavgalı’ya yeni görevinde başarılar dilerken ziyaret soru –cevap şeklinde devam etti.

“Eksiğimiz olabilir ama biz bunları konuşarak birlikte çözüme kavuşturacağız.” diyen Rektör Gavgalı konuşmasında “Önemli olan fikir birlikteliği. Birbirimizin eksik yönlerini tamamlayacağız. Ben yaptım dersen sonuca gidemezsiniz. Farklı illere gittim. Gittiğim illerde aynı yöne bakamayan sadece ben bilirim diyerek hareket edenler oldu. Ama zaman sadece ben bilirim diyenlerin yanlış yapmaktan öteye geçemediklerini gösterdi. O nedenle istişare önemli hele ki işin ehli yapılırsa.” ifadelerini kullandı.

“Rektör yardımcılığı için düşündüğünüz kişiler var mı?” sorusunu cevaplandıran Rektör Gavgalı “İnşallah önümüzdeki günlerde Rektör Yardımcılarımızın atamaları olacaktır.” derken “Dışarıdan Rektör Yardımcısı gelir mi?” sorusunu “Neden olmasın. Mümkünse emekli olmamış genç, dinamik ve aktif olacak kişilerle çalışacağım.” şeklinde cevapladı.  

“Sizden önceki Rektörlerimiz Sabri Gökmen, Mehmet Akgül ve Namık Ak ile tanışıklığınız var mı?” sorusunu cevaplandıran Rektör Gavgalı “Sabri Gökmen hocamızı tanıyorum. Mehmet Akgül hocamız geldiğim Necmettin Erbakan Üniversitesinde Enerji Sistemleri Bölümünde çalışma arkadaşımdı. Namık Ak hocamızla tanışıklığımız yoktu.”  

“Aday olup atandığınız sürece kadar geçen zamanda elbette ki Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini araştırmışsınızdır. Bu süreç içerisinde evet şu konular göreve başladıktan sonra ilk üç gündem başlığım dediğiniz neler var?” sorusunu cevaplandıran Rektör Gavgalı “Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesi konularına ağırlık vereceğim. Bu iki bölümün eksikliklerini bir an evvel tamamlayarak halkımıza bir an evvel eksiksiz hizmet sunmak ilk hedefim. İkinci önceliğim TEKNOKENT’i faaliyete geçirip orada hep endüstriye yönelik bilimsel araştırmalar gerçekleştirilmesi. Benim için önemli olan üçüncü konu başlığı ise öğrencilerimizin endüstriye yönlendirilebilmesi için TEKNOFEST yarışmalarında başarı elde etmeleri için gruplar oluşturmak.”

“İl dışından gelen hocaların ders programlarını bir gün iki güne göre planlayarak Karaman dışına çıkmaları  konusuna bakış açınız nedir?” sorusunu cevaplandıran Rektör Gavgalı bu duruma bakış açımı “Özellikle ben bunu doğru bulmuyorum. Akademik personel bulunduğu il ile üniversite ile bütünleşmelidir.” şeklinde cevapladı. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284