Şeker: Karaman, Ermenek Ve Sarıveliler’de Taş Bebek Yapımı İle İlgili Eğitim Verildi

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman, Ermenek ve Sarıveliler’de taş bebek yapımı ile ilgili eğitim verildiğini belirterek bununla ilgili bir açıklama yaptı.

Şeker: Karaman, Ermenek Ve Sarıveliler’de Taş Bebek Yapımı İle İlgili Eğitim Verildi
Şeker yaptığı açıklamada, “Karaman ilimizde vatandaşlarımıza ve özellikle hanım kardeşlerimize yönelik yeni gelir kaynaklarının oluşturulması ve ilimizin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla taş bebek yapımı ile ilgili eğitim verildi. Karaman, Ermenek ve Sarıveliler’de belediyelerimizin katkıları ile 4’er gün usta öğretici Emine Gündoğdu tarafından verilen eğitim ile hanımlar çakıl taşlarını birbirine yapıştırmak sureti ile yaptıkları taş bebekleri, alıcılarına hediyelik eşya olarak satabilecekler. Bu sayede hanımlar aile bütçelerine önemli ölçüde katkı sağlayabilecekler” dedi.
Şeker, Karaman ve Sarıveliler’de daha önce organik kavak (istiridye) mantarı ile ilgili uygulamalı eğitim verildiğini, vatandaşlarımızın önemli bir bölümünün bu mantar ile ilgili eğitim aldıktan sonra istiridye mantarı yetiştirmeye başladığını hatırlatan Şeker; vatandaşlarımıza yönelik gelir getirici çalışmalar, eğitimler, kurslar ve ilimizin kalkınması ve tanıtılması adına çalışmalar ve projeler bundan sonra da artarak devam edecek inşallah” dedi.
Taş bebek kursunun çok verimli geçtiğini ve Karamanlı hanımların taş bebek kursuna çok ilgi gösterdiğini ifade eden kurs öğreticisi Emine Gündoğdu, “Daha önce küçük bir atölye ile Artvin Arhavi’de belediye başkanının desteği ile başladığım taş bebek eğitimi kısa sürede tüm Türkiye’ye yayıldı, bundan çok mutluyum, bu sanatı tekrar ortaya çıkartırken amacımız aile bütçesine katkı sağlamak ve turizm sektörüne hediyelik eşya eksikliğini gidermekti. Sayın Milletvekilimiz Recep Şeker bey beni arayıp bu konuda Karaman’a davet edince çok sevindim. Karaman, Ermenek ve Sarıveliler ilçelerimizde belediye başkanlarımızın da desteği ile taş bebek eğitimi verdim, taş bebek yapımını buralardaki hanımlarımıza öğrettim, hanımlarımızın çok ilgi gösterdiği ve katılımın çok iyi olduğu eğitimlerimiz çok verimli geçti, artık Karamanlı hanımlarımız kendileri taş bebeklerini yapıp Karaman’ı ziyaret eden herkese sunabilecekler ve aile bütçesine katkı sağlayacaklar, bu sanatın Karaman’da hızla ilerleyeceğini düşünüyorum” dedi.
Karaman, Ermenek ve Sarıveliler de eğitimlere katılan kursiyerler; daha önce televizyonda gördüğümüz taş bebek yapımı eğitiminin Karamanda verilmesinin kendileri için mutluluk verici olduğunu ve taş bebekleri kolaylıkla öğrenip yapmaya başladıklarını ve bu sanatın tüm Karaman’a yayılıp aile bütçesine katkı sağlamak istediklerini ifade ettiler.
Ayrıca kursiyerler; önceden hocamızın videosunu internetten görmüştük, yanımıza gelip ondan eğitim alma şansını bize verdikleri için bu imkânı sağlayanlara teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Yapımı ve öğrenmesi çok kolay olan bu sanatı öğrenme şansı yakaladıklarını bundan ciddi gelir elde edeceklerini ifade eden kursiyerler; Karaman’da turistik eşya konusunda büyük eksiklik olduğunu, yapımı kolay ve sonucu güzel bu faaliyeti kendilerine kazandırdıkları için çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Verilen eğitim ile birlikte geleneksel giysiler içindeki Anadolu insanının tasvir edildiği, masallara, ninnilere konu olmuş alışılmışın dışında doğadaki çakıl taşlarından üretilen el emeği göz nuru “taş bebekler”, Karamanlı kadınlarımızın elinde, uzun soluklu naif bir işçiliğin ardından evlerin başköşelerindeki yerlerini süslemeye başladı.




 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284