Çiftçi Borçları Erteleniyor

İlimizde meydana gelen kuraklık, don, dolu ve sel afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri ve ürünleri zarar gören çiftçi kayıt sistemine ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile diğer kayıt sistemlerine göre gerçek ve tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki kredi borçları bir yıl süreyle ertelenecek.

Çiftçi Borçları Erteleniyor
Kararname kapsamında kredi borçlarının ertelenmesini isteyen gerçek veya tüzel kişi üreticilerin 2016 yılı Ç.K.S. belgesi, nüfus cüzdanı ile birlikte İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.
Borçlarını ertelemek için İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat eden gerçek veya tüzel kişi üreticiler aynı dönemde borçlu oldukları T.C Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine de dilekçe ile ayrıca müracaat etmeleri gerekirken borçlarını erteletmek isteyen gerçek ve tüzel kişi üreticilerin detaylı bilgiyi İl ve İlçe müdürlüklerinden öğrenebilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284