Vali Tapsız, Halkla Bayramlaştı

Vali Süleyman Tapsız, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bayramlaşma programına katıldı.

Vali Tapsız, Halkla Bayramlaştı
12 Eylül 2016 Pazartesi günü Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Ongun Çay Bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına; Vali Süleyman Tapsız, Karaman Milletvekilleri Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Recep Konuk, Dr. Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcıları Kenan Eskin, Mehmet Uğur Arslan, İl Emniyet Müdür Vekili Ali Adıgüzel, İl Müftü Vekili Ziyaeddin Kırboğa, daire müdürleri, ve vatandaşlar katıldı.
"Kurban İbadeti Allah' a Yaklaşmaktır"
Aktekke Meydanındaki bayramlaşma programında, törene katılan vatandaşların bayramlarını tebrik eden Vali Tapsız, " Kurban Bayramı ,yüce Allah’ın, başta Müslümanlar olmak üzere insanlık camiasına büyük bir lütfü ve rahmetidir. Allah’a yaklaşmak” anlamına gelen Kurban ibadeti sayesinde Allah’a kulluk ve teslimiyeti öğrenmektedirler. Hz. Adem’den itibaren sürüp gelen kurban ibadeti hem dini hem de dünyevî fayda ve hikmetleri içeren bir ibadettir." dedi.
“Yetimlerin başları okşandı, yaşlılarımızın elleri öpüldü”
Bayramlaşma programından sonra Vali Tapsız ve beraberindeki heyet, sevgi evlerinde kalan çocukları ziyaret ederken, eşi Dr. Ayşe Tapsız hanımefendinin de katıldığı programda, çocuklarla yakından ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler verildi.
Sevgi evleri ziyaretinin ardından, Ahmet Mete Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde kalan yaşlılar ziyaret edildi. Huzurevi sakinlerinin bayramlarını tebrik ederek gönüllerini alan Vali Tapsız ve hanımefendi Tapsız, ziyarette huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenerek sohbet ederken onlara çeşitli hediyeler verdiler.
“Hastanede yatan çocuklar unutulmadı”
Vali Tapsız, program dâhilinde beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte ziyaretlerinin son durağı olan devlet hastanesine geçti. Hastanenin çocuk ünitesini ziyaret eden Vali Süleyman Tapsız, hanımefendi Dr. Ayşe Tapsız ve protokol üyeleri hasta yakınlarının bayramlarını tebrik ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundular.
Ailelerin ve çocukların ziyaretten dolayı oldukça mutlu oldukları gözlemlenirken, hasta yakınları kendileriyle yakından ilgilenen Vali Süleyman Tapsız ve protokol üyelerine bayram ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
"Şehit Ailelerinin bayramları kutlandı"
Vali Süleyman Tapsız ve eşi hanımefendi Dr. Ayşe Tapsız Kurban bayramı dolayısıyla şehit ailelerini ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.
Vali Süleyman Tapsız "Şehitlik mertebesi herkese nasip olmayan dinimizde de çok değerli olan yüce bir makamdır. Devletimiz, Şehitlerimizin bizlere emaneti olan sizlerin her zaman yanındadır." dedi.
Ziyaretler şehitlerimiz için Kur' an-ı Kerim tilaveti dua edilmesi ile sona erdi.









 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2016, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284