Tarihimiz Bilinçsizce Kirletiliyor

İlimizin merkezinde yer alan Karaman Kalesinin duvarlarına bilinçsiz ve tarihe önem vermeyen kişilerce yazılan yazılar hem görüntü kirliliğine hem de tarihi değerlerimize zarar veriyor.

Tarihimiz Bilinçsizce Kirletiliyor

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Karaman Kalesinin duvarları kimliği belirsiz kişiler tarafından yazı tahtasına çevrilmiş durumda. Tarihi kalenin duvarına sprey boyayla yazılan ‘Yanlış anlama öyle gülünmez’, ‘hem yarasın hem yara bandı’ vb. yazılan birçok yazı Kalenin duvarında kötü bir görüntü oluşturuyor.

Tarihi yapının yazı yazılarak tahrip edilmesine tepki gösteren ve duyduğu rahatsızlığı dile getiren vatandaş, “ Böyle bir manzarayla karşılaşmak bizi oldukça üzüyor. Bu tarihi eserlere zarar verenler bunun hesabını vermeli. Kalenin duvarlarına yazılan bu yazılar da bir an evvel silinmeli” dedi.

Daha önce de birçok kez basın yoluyla gündeme getirilen Kale surlarına sprey boyalarla yazı yazanların önüne geçilmesi amacıyla geçtiğimiz yıllarda Müze Müdürlüğü tarafından yazı yazanlara hapis ve adli para cezası getirileceğini duyuran bir tabela konulmuştu. Bu uyarıya rağmen hala Kale surlarına yazı yazılması dikkatlerden kaçmadı. Kale surlarına yazı yazanlar hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası hükmü bulunuyor.

(Haber: Mustafa EROK)

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284