TRSM Danışanları Doya Doya Eğlendiler

Bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) aralıklı olarak düzenledikleri sosyal etkinliklerine devam ediyor.

TRSM Danışanları Doya Doya Eğlendiler

Danışanların sosyal hayatın içinde yer almaları için yapılan bowling etkinliğinde bireylerin başarılı atışları etkinliğe renk kattı. Danışanlar TRSM ekibi ile doyasıya eğlenerek stres attılar.
Etkinlikle TRSM danışanlarını yalnız bırakmayan Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Şahin; Düzenlenen bu tür etkinliklerin sosyalleşme açısından önemli olduğunu vurgulayarak danışanlar ve TRSM ekibiyle sohbet etti. Etkinliğe katılan danışanlar ise doya doya eğlendikten sonra kendilerini yalnız bırakmayan Şahin’e teşekkürlerini ve TRSM çalışmalarından duydukları memnuniyeti ilettiler.
TRSM de günaydın toplantıları, spor faaliyetleri,grup terapileri, psiko-eğitim grupları,iş-uğraş terapileri,bireysel danışmanlık hizmetleri,aile eğitimleri,aile terapileri ve aileye yönelik her türlü müdahaleler,ev-işyeri ve kurum ziyaretleri,mutfak terapileri,damgalama karşıtı çalışmalar yapılmaktadır.TRSM faaliyetlerinde ilaçlı tedavinin yanında psiko-sosyal müdahaleler de önem taşımaktadır. Yapılan sosyal faaliyetlerle danışanların toplumda kendilerini ifade edebilme becerisi gelişmekte ve özgüvenleri artmaktadır.Psikotik hastalığı olan bireyler toplumdan, toplum da ruhsal engelli bireylerden uzak durmaktadır. TRSM’ler bu noktada köprü görevi görmekte ve toplumdaki önyargıların yıkılması, ruhsal engelli bireylerin özgüven kazanarak topluma kazandırılması ve yitirdikleri öz becerilerinin yeniden kazandırılması için çalışmalar yapılmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284