Tüketici Haftasi Resim Yarismasi Ve Satranç Müsabakasi Ödül Töreni Yapildi

Vali Murat Koca, Ticaret Il Müdürlügü Tarafindan düzenlenen Tüketici Haftasi Resim Yarismasi ve Satranç Müsabakasi Ödül Törenine Katildi.

 Tüketici Haftasi Resim Yarismasi Ve Satranç Müsabakasi Ödül Töreni Yapildi

24 Mart 2015 Sali günü saat 11.00’ de Karaman Grand Otelde düzenlenen ödül törenine Vali Murat Koca' nin yani sira Tüketicinin Korunmasi ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardimcisi Avni Dilber, Il Jandarma Komutani J. Kd. Albay Mustafa Akis, Vali Yardimcisi Kenan Eskin, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari, daire müdürleri, dereceye giren ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari konusmasinda "Her konuda bilinç, egitimle kazanilabilir, bu konuda farkindalik olmasi açisindan Il Milli Egitim Müdürlügü ile birlikte yürüttügümüz bu projenin geleneksel bir hale gelmesi ve ögrencilerimizin bu vesileyle tüketici haklarini arastirarak bilinçli tüketici olmalari bizim için çok önemlidir" dedi. Tüketicinin korunmasi hakkinda mevzuat alaninda Avrupa' nin çok çok önündeyiz.  Özellikle son hazirlanan yasa ve yönetmelikle her alanda vatandasin korunmasina yönelik önlemi aldik dedi.
Yusuf Ari' dan sonra kürsüye çikan Tüketicinin Korunmasi ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardimcisi Avni Dilber "20 yildir bütün amacimiz böyle bir kitle olusturmakti. Hedef kitlenin genç insanlardan olusmasi bizim için çok önem arz etmektedir. Öncelikle sunu söylemek gerekir ki tüketicinin korunmasi hususu dünyada oldugu gibi ülkemizde de önem kazanmaya baslamistir." dedi.
Vali Murat Koca ise yaptigi konusmada "Özellikle böyle bir organizasyonun Karaman' da yapilmasindan dolayi Gümrük ve Ticaret Bakanligi yetkililerine ve emegi geçen bütün arkadaslara tesekkür ediyorum. Her insanin bir tüketici oldugu toplumda kaynaklarimizin sinirli oldugunu belirtmekte fayda var. Eski geleneklerimizden olan  Ahilik geleneginin artik olmadigindan dolayi,  tüketicilerin kötü niyetli kisiler tarafindan zarara ugratilmamasi için Devlet eliyle tüketici koruma kanunu çikartildi." dedi
Yapilan protokol konusmalarindan sonra resim yarismasinda ve satranç turnuvasinda dereceye giren ögrenciler ile vatandaslara protokol üyeleri tarafindan plaket ve hediyeleri verildi.
Ödül programindan sonra dereceye giren resimlerin bulundugu standi gezen Vali Murat Koca, ögrencilerden resimler hakkinda bilgi aldi.

Programdan sonra Karaman - Mersin yolu besinci kilometresinde bulunan "Bilinçli Tüketici Ormani" na Vali Koca ve beraberindeki heyet tarafindan çam fidanlari dikildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284