Türkiye’de İlk ve Tek: ‘Atık Yönetimi Programı’

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ‘Atık Yönetimi Programı’na öğrenci alarak ülkemizde bir ilki gerçekleştirecek.

Türkiye’de İlk ve Tek: ‘Atık Yönetimi Programı’

Henüz hiçbir yükseköğretim kurumunun bünyesinde bulunmayan Atık Yönetimi Programı ülkemizde ilk olarak KMÜ Kazım Karabekir Yüksekokulunda açılarak bu yıl öğrenci alımı yapacak. Yükseköğretim Kurulu tarafından 40 öğrenci kontenjanı tanınan yeni program ile yalnızca Karaman’ın değil ülkemizin sıfır atık projesine destek verecek nitelikte eğitim almış Atık Yönetimi Teknikeri unvanına sahip ara elemanlar yetiştirilecek.
Daha Yeşil, Daha Temiz Bir Dünya İçin ‘Atık Yönetimi Programı’nı Seçin
Atıkların oluşumundan bertaraf edilmesine kadar geçen aşamalarda çevre ve insan sağlığına zarar vermeden yönetiminin sağlanması, atık oluşumunun azaltılması, atıkların yeniden kullanımı, geri dönüşümü, geri kazanımı ve enerji üretimi gibi alanlarda öğrenci yetiştirecek olan ‘Atık Yönetimi Programı’, öğrencilerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Belediyelere, Düzenli Atık Toplama Merkezlerinden Atık Bertaraf Tesislerine, Geri Kazanım Tesislerinden Geri Dönüşüm Tesislerine, İl Özel İdarelerinden Hastanelere, Sanayi Kuruluşlarından Çevre Danışmanlık Firmalarına, Çevre Analiz Laboratuvarlarından İnşaat Firmaları ve Fabrikalara kadar çok geniş bir alanda istihdam olanağı sunuyor.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül yeni açılan programın hayırlı olmasını dileyerek, “Atık Yönetimi Programı; Karaman, bölgemiz ve ülkemiz için önemli getirilere sahip bir program olarak dikkat çekiyor. Sıfır atık projesi için pilot il olarak seçilen Karamanımıza böyle bir programı kazandırdığımız için ayrı bir gurur ve mutluluk yaşıyoruz. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde insan sağlığını koruyan ve çevre kirliliğini önleyici tedbirlerin alınması, çevresel kaynakların etkin kullanılması ve enerji verimliliğinin sağlanmasına önayak olmak için açtığımız bu program ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyor. Tercih aşamasında olan öğrencilerimizin Atık Yönetimi Programının getirdiği avantajları dikkate alarak tercih yapmalarını tavsiye ediyor, programı tercih edecek olan öğrencilere de şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284