Vali Sarıibrahim: “Adını Tarihe Yazdırdı”  

Karaman Valisi H.Engin Sarıibrahim, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Sarıibrahim: “Adını Tarihe Yazdırdı”  

Valisi H.Engin Sarıibrahim yayınladığı mesajda, “Bugün, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ömrünü aziz vatanımıza adamış, hayatı boyunca milleti için çalışmış ve verdiği mücadelelerle adını tarihe yazdırmıştır. Vatanımızın içinde bulunduğu zor şartlara rağmen, aziz milletimizden aldığı güç ve destekle Cumhuriyetimizin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Emsali olmayan bir kurtuluşu bize yaşatan büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk; tarihte büyük devletler kuran, tarihe yön veren, tarihi okumaktan çok yazmayı seven Türk milletine inanmış “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz!" diyerek bir asrı geride bırakan ve nice yüzyıllar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet etmiştir. O’nun “Benim en büyük eserim.” dediği mirasına sahip çıkmak ve gelecek nesillerimize aktarmak bizim asli vazifemizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyor, vatanımız için canlarını siper eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284