Valilikten “Mutluluğa Kurşun Sıkma” Genelgesi

Karaman Valiliğinin 28 Ekim 2018 tarihli ve 2018/9 sayılı ateşli silahların kullanılmasının önlenmesine ilişkin bir genelge yayımlandı.

Valilikten “Mutluluğa Kurşun Sıkma” Genelgesi

Yayımlanan genelge ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeninin sağlanması çerçevesinde meskûn mahallerde havaya ateş açılmasının önlenmesi bu çerçevede ölüm ve yaralanma gibi istenmeyen olaylara meydan verilmesine yönelik tedbirlerin alınması büyük önem arz ettiği belirtildi. 
Yapılan yazılı açıklama da; “Bu itibarla yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün, nişan, asker uğurlama, spor müsabakası ve benzer etkinliklerde kutlama yapmak amacıyla silahla ateş açılması zaman zaman ölüm ve yaralanmalara sebep olmakta ve bu durum kamuoyunu vicdanen yaralamakta ve tedirgin etmektedir.
Kamu düzeninin korunması, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması devletimizin en temel görevleri arasında yer almaktadır.
Bu nedenle düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri organizasyonlarda yaralama ve ölüm gibi istenmeyen olaylara meydan verilmemesi amacıyla kutlamalarda silah kullanılmaması ve havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin organizasyon sahiplerinden taahhütname alınacaktır.
Bununla birlikte organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan "Mutluluğa Kurșun Sıkma, Geleceği Karartma" yazılı  afişler, organizasyona katılan davetlilerin görebileceği şekilde  alanlara asılacak ve bununla ilgili önleyici tedbir ve denetimler kolluk kuvvetlerince ve mülki idare amirlerince aralıksız sürdürülecektir.
Vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla düğün, asker uğurlama ve benzeri etkinliklerde havaya silahla ateş açtığı tespit edilen kamu görevlileri hakkında ise derhal disiplin işlemleri başlatılacak, bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığı hususunda soruşturma esnasında özellikle dikkat edilecektir.
Bununla birlikte bu tip organizasyonlarda davetli olarak bulunan kolluk görevlileri hakkında da soruşturma açılacaktır. Muhtarlarda bölgelerinde havaya ateş açıldığını öğrendikleri anda kolluk birimlerine ihbarda bulunarak yükümlülüklerini yerine getirecekler.
Telafisi mümkün olmayan üzücü durumların yaşanmaması için düğün, nişan ve sportif faaliyetler gibi organizasyonlarda silahla havaya ateş açarak kutlama yapılmasının önlenmesi hususunda alınacak tedbirlerin yanı sıra vatandaşların da alınan tedbirlere riayet ederek görevli kolluk güçlerine yardımcı olmaları beklenmektedir” denildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284