Yazar Mehmet Deveci Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Berceste Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşi programında Yazar Mehmet Deveci, öğrencilerle bir araya geldi.

Yazar Mehmet Deveci Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Ahmet Çapıtçı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında kaleme aldığı yazının okunmasıyla devam etti.

Yazar Mehmet Deveci söyleşisine Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak başladı. Peygamber Efendimize gelen ilk vahyin ‘oku’ emri ile gerçekleştiğini ve okumanın dinimizce büyük bir önem taşıdığını söyleyen Deveci, “Müslümanlar olarak bize tüm insanlığın ihtiyacı var ve bu yüzden hepimiz okumak zorundayız. Önce kendi bedenimizi, kendi ilmihalimizi ve kitaplarımızı, daha sonra da diğer kitapları okumalıyız. Kendi iç dünyamızı oluşturan kitabımızı buluncaya kadar okumaya devam edeceğiz.” dedi.

"İyi eserlerle beslenmeyen bireyler sağlıklı olamaz"

İnsanların yalnızca ekmekle, suyla ve aşla beslenmediğini; aynı zamanda okudukları, gördükleri ve duydukları ile de beslendiğini vurgulayan Deveci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nasıl ki kaliteli gıdalarla beslenmeyen insanlar sağlıklı olamaz, aynı şekilde iyi eserlerle beslenmeyen bireyler de sağlıklı olamazlar. Okuma yalnızca kitap okuyarak değil, çevrenizi okuyarak da gerçekleştirilir. Mesela sizler şu an beni okuyorsunuz; sesimle, giyimimle ve konuşmamla beni okuyorsunuz. Kimimiz bu durumu farkında olarak kimimiz farkında olmadan gerçekleştiriyoruz. Fakat farkında olarak bu okumaları yapanlar daha fazla öğrenirler ve hayattan daha fazla keyif alırlar.”

Söyleşi, Yazar Mehmet Deveci’nin kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284