IKTIDAR BOSLUGU (1)

Muhalefet, muhalefettir.
Muhalefet, mevcut iktidarin yaptiklarini begenmemektir, bunlara karsi olmaktir.
Mevcut iktidarin yaptiklarini begenmek, iktidar yandasligidir.
Demokrasilerde, iktidar partilerinin yani sira; muhalefet partileri de bulunur.
Siyasal partiler iktidar olma amaciyla kurulduklari için, çalismalarini iktidar olma yönünde yaparlar. Bunun için de, çalismalarinin büyük bir bölümü, mevcut iktidari yipratmak olur; mevcut iktidarin icraatlarini onaylamak degil.
Ülkemizde bir muhalefet boslugu degil, bir iktidar boslugu oldugu kanaatindeyim.
Reyhanli’da 52 vatandasimizi kaybetmemizden on dört gün sonra, Basbakan’in Reyhanli’ya gitmesi nedeniyle, mevcut iktidara olan güvenin sarsilmasi, bir güvensizlik ortami yaratiyorsa; bu, bir iktidar boslugu demektir.
ABD tarafindan Irak’taki Selçuklu ve Osmanli tarafindan yapilan yüzlerce eserin yerle bir edilmesi, Suriye’deki iç savas nedeniyle yine Selçuklu ve Osmanli tarafindan yapilan yüzlerce eserin yerle bir edilmesi karsisinda hiç sesini çikarmayan Basbakan, Taksim Gezi Parki’na ecdadimizin eserini tekrar yapmak istiyoruz, diyerek Topçu Kislasini yapmasini inandirici bulmuyorum.
Irak ve Suriye’deki yerle bir edilen yüzlerce eseri, ecdadimiz yapmadi mi?
Basbakan, Irak isgali ile ilgili 2003 yilinda bir teskere vermedi mi?
Basbakan, Suriye’deki iç savasin taraflarindan olan muhalefet güçlerine Türkiye’de lojistik destek verdigini söylemedi mi?
Bu davranislari Basbakan’a olan güveni sarsmiyor mu? Basbakan, kendisine duyulmasi gereken güveni sarsiyorsa; bu, bir iktidar boslugu demektir.
Iktidar yetkilileri, sürekli olarak muhalefeti suçluyor ve muhalefeti sikayet ediyor. Bu bir güçsüzlük degil midir? Eger bir güçsüzlük varsa; bu, bir iktidar boslugu demektir.
Basbakan, sürekli olarak %50’yi dile getirip, seçmenim böyle istiyor diyerek, kendi seçmenine hizmet ettigini söylüyorsa; bu bir iktidar boslugunu göstermiyor mu?
Basbakan, %%50’yi evinde zorla tutuyorum diyerek, ülkenin geri kalanini disladigini söylemis olmuyor mu, bu, bir iktidar boslugunun göstergesi degil mi?
Basbakan, mahkeme kararinin oldugu bir konuda, plebisit yapilmasini istemesi, bir iktidar boslugu degil mi?
Savunma hakki kutsaldir. Binlerce avukat, savunma özgürlügü olmadigi gerekçesiyle sokaklara dökülüyorsa, bu, adalete olan güvenin sarsilmasi demektir. Adalete olanin güvenin sarsilmasi; iktidar boslugunun oldugunun göstergesi degil midir?
Basbakan, dindar bir nesil yetistirecegiz diyerek, mevcut nesile, iki ayyasin hazirladigi yasa diyerek, yasama organi üyelerine, birkaç çapulcu diyerek, insanlarimiza güvensizligini ortaya koyarak, bir güven sorunu yaratmis oluyor. Bu bir iktidar boslugu degil midir?
On yedi gündür Taksim Meydani ve ülkeniz 77 ilinde yapilan huzursuzluklarin olusturdugu krizi iktidar yönetememektedir. Bu bir iktidar boslugu degil midir?
Basbakan’in, bakanlarin, milletvekillerin ve bürokratlarin açiklamasi ve kamuyu aydinlatmasi gereken her konuda konusmasi, bu kesimlere güven duymadiginin bir göstergesi degil midir. Bu bir iktidar boslugunu göstermiyor mu?
Son günlerde yasanan olaylar karsisinda: Basbakan’in, bunlar, faiz lobisi ve dis kaynaklar tarafindan tetikleniyor, demesi bir güçsüzlük degil midir? Bu söylem de bir iktidar boslugunun varligini göstermiyor mu?
Basbakan, birkaç çapulcu dedigi halkina karsi mitingler yapmayi planliyorsa; bu, bir iktidar boslugu oldugunun göstergesi degil midir?
Tekrar ediyorum, muhalefet boslugu olmaz; iktidar boslugu olur. Ülkemizde de on yildir bir iktidar boslugu yasanilmaktadir. 
YORUM EKLE

banner284