KARAMAN’DA DİZİ ÇEKİLİYOR!

Gazetelerde sıkça rastladığınız bir başlık türüdür bu ve benzeri girişler. Bazen konunun özüyle hiç ilgisi yoktur, bazen de tam konunun özünden seçilmiştir. Ben de öyle yaptım.

Konumum, kariyerim ve uğraşlarım gereği daha çok Karaman sevdası olanların tartıştığı “Konya Karaman mı” sorusuyla en çok karşılaşanlardan biriyim. Şu anda yaşadığım Antalya da 4 tane Karaman isimli mahalle var. Ülkemiz de de Karamanlı isimli İlçeler, onlarca belde, köy ve mahalle var. Bu konuyu araştırdım, yazıp çizdim, yorumlar yaptım yıllardır. İl olana kadar Konya’nın Karaman’ı idi. Çok kişi gibi ben de askerde Konya olarak tekmil verenlerdenim. Mekânı cennet ola, merhum kardeşim tekmilde Konya yerine Karaman dediği için tokat yediğini anlatırdı.
 
İl oluş serüvenini de yaşayıp Konya ’sız Karaman olmak için Ankara Dernek başkanlığı günlerimde de çok çabaladım sizler gibi. Nedenleri konusunda somut tespitlerim de var elbette. Ancak Ulusal televizyonlarda zaman zaman ve halen Konya Karaman olarak söyleniyor olması, 30 yıldır tanıtımda yol alamadığımızın göstergesidir.
 
Gazetecilik eğitimi alan kardeşlerimizden duyardık; Haber olabilmesi için haber değeri olmalıdır diyerek, güzel örnekler de verirlerdi. Haber olması da yetmiyor, haberin duyulması için iletişim yollarınız araçlarınız olması gerekiyor.
 
Gönüllerimizin en büyüğü KARAMAN’ın değerli olması yetmiyor, tanınması için el ve gönül birliği ile etkin iletişim araçları kullanılarak ülkeye ve dünyaya duyurulması, gösterilmesi TANITILMASI gerekiyor.
 
Günümüzün en etkili görsel iletişim aracı Televizyon ekranlarıdır. Ancak TV’lerin öz amacı bizleri eğlendirmek değil ki, para kazanmak için yayın yaparlar. Çok izlensin ki çok reklam alabilsinler. Sistemin doğası budur. Tanıtıcı reklamlar verseniz her saniyesi için çok para ister, kim nasıl karşılayacak. IBAN numarası gönderilse para toplanır mı, mümkün değil. Ne yapmalıyız, herkes düşünsün, yazsın...
 
Bence, yapılanların çok daha iyisini yapmalıyız. Karaman’ın iş dünyasındaki, bürokrasideki, kısmen de siyasetteki insan kaynağını iyi kullanmalıyız. Kazan kazan prensibini de göz ardı etmemeliyiz. Son haftalarda yeni bir dizi başladı. İlgiyle izliyoruz. Yozgat plakalı araçlar görüyoruz, Sivrihisar Belediyesine de teşekkür ediyorlar sonunda. Gerilere daldım. Ürgüp, Gaziantep, Ege, Karadeniz dizileri var. Neden KARAMAN dizisi yok?
 
Uzmanlık alanım değil ama sorumluluk alanım olduğu için günlerdir kafa yoruyorum. Kendimce öneriyorum. Kim nasıl uygular tam olarak da bilemiyorum ama öneriyorum. Önce amaç ekseninde, siyaset üstü birlik bütünlük öneriyorum, olmazsa olmaz koşul bu... Karaman bunu gerçekleştirebilir. Örnekleri çok ama bu da yetmez...
 
KARAMAN’ın Karadağdan kiliselerini, Taşkale’den ambarlarını mağaralarını, Ermenek den, Taşeli bölgesinden görülesi gösterilesi doğallıklarını; Sanayisini ticaretini, Mevlanasını, Yunusunu, dilini kültürünü coğrafyasını, ovasını yaylasını ve ürünlerini: Daha önemlisi Karaman köylerinde yaşayıp ahırında, tarlasında çalışırken aynı gün içinde Fabrika da da çalışıp üretime katılan genç kızların, erkeklerin oluşturduğu “köy kent karması” işçi sınıfının yaşamlarını, sevgilerini sevdalarını, özlemlerini ve toplumsal yaşama yansımalarını da kapsayan bir Televizyon dizisi çekilse derim. Çok anlamsız ve zor gibi görünse de çok anlamlı ve çok kolay aslında: Sanayimizin sponsorluğunda, amacı kapsayan ama reyting yapma şansı da gözetilen, uluslar arası ve ödüllü ciddi bir dizi film senaryo yarışması açılsa.
 
Seçilecek senaryoyu çekmek isteyen yapımcı kadrolara da her türden yerel destek ve kolaylık sağlansa ve en az 10 haftalık bir dizi çekimi yapılıp yayına konulsa... Hayallerinizin sınırlarını genişletiniz. Pandemi etkisinde silkinip yeniden yapılanacak olan ve aklının bir köşesinde hep deprem korkusu olan ülkemizde ve dünyada, dizilerden de tanınan bir KARAMAN hayal ediniz. “KARAMAN’da DİZİ ÇEKİLİYOR” haberlerini duyduğunuzdaki ruh halinizi düşününüz... HAYALSİZ HAKİKAT OLMAZ. Eğitimci Makina Mühendisiyim. Hayalden hedefe, hedeften hakikate ulaşılır.
 
KARAMAN’ın, her mecrasında güzel hayalleri gerçeğe dönüştürecek insan malzemesi var. Yeter ki iyi aşçılar ve yardımcılarından oluşan bir mutfak kadrosu oluşsun! Oradan çıkacak aşın tadına doyum olmaz. Sevgilerimle.
[email protected]

ORHAN YÜKSEL KİMDİR ?
 

YORUM EKLE

banner284