ORHAN YÜKSEL KİMDİR

Orhan Yüksel - Makina Mühendisi / Mesleki Teknik Eğitim Uzmanı

ORHAN YÜKSEL KİMDİR

01.03.1952 de Karaman Kırmahalle’de doğdu. Aslen Kameni köyünden olan merhum Hacı Bilal’in torunu, merhum İsmail Yüksel’in 4’ü kız, 8 çocuğunun en büyüğüdür. 1956 dan itibaren Kırbağı mahallesinde yaşadılar. Aslen Akçaalan köyünden olan annesi Cemile ve kardeşleri halen Karaman da, baba ocağında yaşamaktadır.

19 Mayıs İlk okulu ve Yunus Emre Orta okulunun ardından 1 yıl lisede okudu ve Karaman Endüstri Meslek lisesinin ilk öğrencilerinden oldu. İkinci sınıftan itibaren Antalya Makine Teknisyen okulunda burslu olarak okudu. Üniversite sınavını kazanıp 1973 yılında ADMMA( Gazi Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi) Akşam Makina Bölümüne girdi. Çalışmak zorundaydı ve 1 Aralık 1973 de de Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu {Gazi Üniversitesi) Merkezi ısıtma santralında Makine Teknisyeni olarak işe başladı.Bir yıl sonra Atelye şefi olarak işine,akşamları da okuluna devam etti. 1975 de tanıştığı ve Kız Teknik Y.Ö.Okulu öğrencisi olan Balıkesir/ Gönen’ li Nihal Girgine ile 1976 yılında evlendi.1977 de kızları Özgür dünyaya geldi.

1980 de Makina Mühendisi olduktan sonra, 1980 - 1983 yıllarında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Mesleki Teknik Eğitim Bölümü’nü okuyarak Mesleki Teknik Eğitimi Uzmanı oldu. 1986 yılına kadar Mühendis kadrosu ile çalıştığı meslek okullarında hafta da 8 saat olmak üzere atölye ve meslek dersleri okuttu.

1983 de Kırkağaç'ta kısa dönem askerlik görevinden sonra Ankara Yapı Meslek Lisesinde görevlendirildi. Bu okulda döner Sermaye işletmesi ve Isıtma Bölümündeki rehberlik çalışmaları yanında ücretli olarak branşıyla ilgili dersler okuttu, Devlet bakanlığı bünyesinde İş Makinaları ve Kaynakcılık meslek kursları verdi.

1986 yılında Devlet Bakanlığına "Sıhhi Tesisatçılık Kurs Kitabı" nı ve aynı kitabın video eğitim programlarını hazırladı. 1987 yılından itibaren Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Bölümünde Kontrol Mühendisi olarak Ankara okullarının yapım, bakım ve onarım işlerinde görevlendirildi. İhtisası nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığının Ankara dışındaki ve Yurt dışında bazı Eğitim yapılarının teknik inceleme ve denetimlerinde görevlendirildi.

1992 yılında Ankara’da Karamanlılar Konut Yapı Kooperatifi’ni kurdu. Ortaklarının harçlık düzeyindeki ödemeleri ile Karaman Doğu Kışladan aldıkları arsalarda, arsa karşılığı konutlar yaptırarak 2010 yılında teslim etti.

2000 yılı 23 şubat da emekliye ayrılarak, mesleğiyle ilgili farklı kurumlarda çalıştı. Çalışma ve eğitim yaşamına paralel olarak; sosyal etkinliklerini sürdüren Yüksel, 1989 da Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucularından oldu ve kuruluşunda derneğin 4 yıl başkan yardımcılığını, farklı tarihlerde 6 yıl da Derneğin başkanlığını yaptı. 2008 de Görevi Veli Bozkır’a devretti.Derneğin bu günlerde ulaştığı nokta ile onur gururlanmaktadır.

Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği, Ankara Hisar Lions Kulübü Derneği, Yenilenebilir Enerji Üretici ve Tüketicileri Derneği, Ankara Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği ile birlikte bazı Okul Koruma Derneklerinde görev yaptı. Makine Mühendisleri Odası Ankara/Antalya Şubesinde farklı görevler aldı. Kalen 6 farklı dernekde aktif üyeliği, kurucusu olduğu Mezunlar Derneğinde de başkanlığı devam etmektedir.

38 yıllık Ankara yaşantısından sonra 2011 Yılında, Emekli Teknik Öğretmen olan eşi Nihal ile, torunları ADA’nın peşinden Antalya ya taşındılar. Seramik Mühendisi olan kızları Özgür Yüksel Berk ve mimar olan eşi Güçlü Berk ile torunları Bahçeşehir Koleji öğrencisi Ada(13) ile birlikte halen Ankara’da yaşıyor ve çalışıyorlar.

Oğulları Dr.İsmail Yüksel ve eşi Dr.Hale Akdağ YÜKSEL halen Antalya Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesin de Doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadırlar.Torunları Ejder(6) Bahçe şehir koleji öğrencisidir.

Orhan Yüksel halen Antalya da serbest olarak alanı ile ilgili Denetçilik ve Bilirkişilik yapmaktadır.

Bazı hemşehrilerin yoğun teşviki ile Antalya Karamanlılar Derneği Başkanı olarak bir yıl görev üstlenmiş ve 2015 de Başkanlıktan ayrılmıştır. 2016 yılında da, 1973 de Mezunu olduğu Antalya Teknik ve EML. Mezunları Derneği ANTEMDER kurucu başkanı oldu. Okuluna ve Antalya Mesleki Teknik Eğitimine destek çalışmalarını sürdürmektedir.

Ortak aklın kişi aklından üstün olduğu inancı ile her aşamada eleştiri, öneri ve desteklerinizi beklemekte, saygı ve sevgilerini sunmaktadır . www.antemder.org.tr / [email protected] / Tel: 0532 325 76 54 Antalya-2020
 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2020, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284