Karaman Ve Konya Japonya’da Tanıtıldı

Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOTEV (Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı) işbirliği ile Karaman ve Konya turizmine katkıda bulunmak, turizm sektör temsilcilerinin ticaret hacimlerini arttırmak amacıyla 22-25 Eylül 2016 tarihleri arasında, Tokyo’da düzenlenen “JATA Tourism Expo Fuarı’na katılım gerçekleştirdi.

Karaman Ve Konya Japonya’da Tanıtıldı
Konya standının açıldığı fuara bölgenin turizm sektör temsilcisi beş firmanın yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Selim Güleç de katılım sağladı.
Konya ve Karaman bölgesinin tanıtımının amaçlandığı fuar boyunca Japon ziyaretçilere Konya ve Karaman’daki tarihi, turistik ve kültürel mekânların Japonca olarak tanıtımı yapılarak, broşürler dağıtıldı, yöresel ürünler ikram edildi. Ayrıca sema gösterilerinin de gerçekleştirildiği ve Japonların büyük ilgi gösterdiği Konya standını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da ziyaret etti.
JATA Tourism Expo Fuarı’nın ardından değerlendirmelerde bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Ajans olarak gerek Konya’nın gerekse de Karaman’ın sahip olduğu turizm potansiyelinin farkındayız ve bu potansiyeli harekete geçirmek üzere de kurulduğumuz günden bugüne kadar turizm sektörüne ait pek çok projeye destek verdik. Daha önce de uluslararası düzeyde düzenlenen turizm fuarlarından İngiltere’de World Travel Market ve Almanya’da ITB Berlin’e katılım gerçekleştirerek ülke ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlamıştık. Bu fuar organizasyonunda da yer alarak Konya ve Karaman bölgemizin turizmini Japonya’da tanıtmayı ve bu sayede bölge turizmine katkı sağlamayı amaçladık. Fuar organizasyonu çok verimli geçti, sektör temsilcilerinden alınan geri dönüşler de memnuniyet verici. Fuara katılan turizm firmalarımız aracılığı ile Japon ziyaretçilere bölgemizin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini anlatma ve Japonları ülkemize ve bölgemize davet etme fırsatı bulduk. Çok köklü bir geçmişe sahip olan Konya ve Karaman illerimiz, henüz dünyaya açılmamış pek çok kültürel mirasa sahip. Bu fuar sayesinde bu değerlerimizi ve yöresel ürünlerimizi de sergileme imkânı elde ettik. Japon turistler hali hazırda bölgemizi en fazla ziyaret eden milletler arasında en üst sıralarda yer alıyor ve bizim kültürümüze hiç de uzak değiller. Buradaki temel amacımız bu potansiyeli daha da artırmak ve bölgemizin turizm gelirleri pastasından daha büyük pay almasını sağlamaktır. MEVKA olarak bu doğrultudaki çalışmalarımızın süreceğini ifade ediyor, bölgemizin tanıtımında emeği geçen Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, KOTEV’e (Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı) ve fuara katılan sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284