"Türkçe Aşkı Vatan Aşkı" Konulu Gösteriye Yoğun İlgi

Vali Süleyman Tapsız, Türk Dil Bayramı’nın 84. Yıl Kutlamaları kapsamında ilimizde gösterimi yapılan Türkçe Aşkı Vatan Aşkı konulu müzikal tiyatro gösterisini izledi.

"Türkçe Aşkı Vatan Aşkı" Konulu Gösteriye Yoğun İlgi
Piri Reis Kültür Merkezinde yapılan tiyatro gösterisine Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa Sinan Kaçalin, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, panelde sunum yapan akademisyenler, öğretmenler, öğrenciler ve il dışından gelen misafirler katıldı.
Tarihte kurulan Türk devletleriyle tarihe yön veren önemli olayların anlatıldığı tiyatro gösterisinde, Vali Tapsız, Biz Türkiye'yiz Kültür Sanat Topluluğuna Aktekke Camii silueti bulunan kristal hediye etti.
"Karaman sevgi, kardeşlik ve hoşgörü şehridir"
Gösteri sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Vali Tapsız, "Öncelikle, Biz Türkiye'yiz Kültür Sanat Topluluğuna çok teşekkür ediyorum. Muhteşem bir gösteri sundular. Mevlana'nın Yunus Emre'nin Şeyhülislam Zembilli Ali Efendi'nin, Denizci Piri Reis'in,  Molla Feneri'nin, Kâzım Karabekir'in ve en önemli ki, Türkçe' nin başkenti olmasına vesile olan Karamanoğlu Mehmet Bey'in memleketi olan sevgi, kardeşlik ve hoşgörü şehri Karaman'a hoş geldiniz. Arkadaşlarımız bugün bizlere Anadolu'nun yağmurla ıslanmış topraklarının kokusunu getirdiler. Bizi tarihte bir yolculuğa çıkardılar. Sevgili öğrenciler dikkat ederseniz tiyatro gösterisinde; Dede Korkut ile başlayıp günümüze kadar, sırasıyla Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve nihayetinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında elde edilen zaferlerin temsili gösterimi yapıldı. Sizler adına bütün ekibe çok teşekkür ederken, Karaman’da yaklaşık on yıl ikamet eden sevgi ve hoşgörünün simgesi Mevlana'nın annesi Mümine Hatun, ağabeyleri ve akrabalarının kabirlerinin bulunduğu Aktekke Camisinin siluetini sizlere hediye ediyorum.  Hepinize başarılar diliyorum." dedi.






 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284