Sami Tartan’la Nostalji Yaşadık

İlimiz Mansurdede Mahallesi hudutları içerisinde ve şimdiki Mümine Hatun Hastanesi’nin arkasında bulunan 6-7 metre yükseklikteki kerpiç duvarlarla çevrili iki eşli ve aynı evde yaşayan 5 eski hanımdan, 4 yeni hanımdan 9 çocuğu olan Osman Hicabi Tartanoğlu’nun evini gezdik.

Sami Tartan’la Nostalji Yaşadık
Ziyaret sırasında KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan, tarihçi Yusuf Yıldırım, emekli Savcı Şahabettin Yavuzaslan, Anı Bisküvi ortaklarından Nazım Boynukalın, Tartanzade evi sahiplerinden Ahmet Tartan, Remzi Tartan ve Mümin Erdeğer’den oluşan kafile yaklaşık 3 saat burada vakit geçirdi.
51 yıl Hollanda’da kalan ve buradan emekli olan ev sahibi terzi Sami Tartan’ın güler yüzlü ve heyecanlı davranışlarıyla karşılandık. Hiç üşenmeden kameranın karşısına geçen Sami Tartan, “Babam merhum hacı Sami Tartan’ın damadı, eski Mobil Petrol bayi, Şabaniye Cami imamı vaizlikten emekli olan Osman Hicabi Tartanoğlu bu gördüğünüz evde bir ömür sürerek hakkın rahmetine kavuştu. Ayrı ayrı yapılmış iki göz bir aralıktan oluşan evlerin bu bahçesinde kardeşlerinin gülüşleri ve birbirleriyle oynadıkları gözümün önüne geliyor. Büyük hisleniyorum. Herkesin bildiği gibi emekli Türkçe öğretmeni Cengiz Tartanoğlu benim kardeşimdi. Onu da 3-5 sene oldu kaybedeli. Bu güzide topluluğu bir araya getiren Remzi Tartan dayıma ve yiğenim Nazım Boynukalın’a teşekkür ederim. İnşallah zaman zaman buluşur Karaman tarihinden nostaljiler konuşulur ve fikirlerimizi ileriki zamana taşırız” dedi.
Anı Bisküvi sahiplerinden Ömer Nazım Boynukalın, heyete akşam oluşunu bir fırsat bularak güzel bir etli ekmek ziyafeti verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284