MATEMATİK OLİMPİYATI DÜZENLENDİ

Kazımkarabekir Milli Eğitim Müdürlüğü ilçedeki öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak çalışmalarına devam ediyor.  Bu kapsamda ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Karamanoğlu Mehmet Üniversitesi işbirliğinde ilçede matematik olimpiyatı düzenlendi.

MATEMATİK OLİMPİYATI DÜZENLENDİ

Kazımkarabekir Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte Üniversite Hocaları ve öğrencileri tarafından kurulan farklı atölyelerde  ilçedeki öğrencilere matematik etkinlikleri düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit "öğrencilerimizin akademik gelişimine katkı sağlamak amacıyla Karamanoğlu Mehmet Üniversitemiz ile işbirliğinde bütün öğrencilerin istifade edeceği matematik olimpiyatı düzenledik.

Öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlamak, matematiğe karşı önyargılarını ortadan kaldırmak ve matematik başarılarını arttırmak için bu çalışmayı planladık.

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak Matematik öğreniminin küçük yaşlarda başlatılması gerektiği fikri ile Türkiye genelinde Matematik seferberliği başlatmıştı. Bizde Kazımkarabekir İlçemizde  bu farkındalığı oluşturmak için Karamanoğlu Mehmet Üniversitesi işbirliğinde bu etkinliği planladık.

Burada amacımız matematiği oyunlarla, müzikle, sporla yani disiplinler arasındaki koordinasyonları sağlayarak öğrencilerimize katkı sağlamayı hedefledik.

Katkı sağlayan Karamanoğlu Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı'ya , Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihat Abdioğlu'na, Üniversite hocalarımıza, Üniversite öğrencilerimize ilçemiz ve öğrencilerimiz adına canı gönülden teşekkür ederim. Çalışmanın evlatlarımıza katkı sağlamasını dilerim" dedi.

Öğrencilerin eğlenerek öğrendiği etkinlik hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284