Sergi İlgi Gördü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrencileri tarafından ‘Meşguliyet Terapisi Sergisi’ düzenlendi.

Sergi İlgi Gördü

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Evde Hasta Bakımı Programı ve Yaşlı Bakım Programı öğrencilerinin meşguliyet terapisi dersi kapsamında hazırladıkları 200’ü aşkın materyal sergilendi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sergi Salonunda açılışı yapılan sergiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Baykan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Azak, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Dr. Gülsüm Kehribar ile Öğr. Gör. Dr. Mehmet Selçuk’un akademik danışmanlığında öğrenciler; geri dönüşüm, ahşap, hasır, boncuk, yağlı boya, dikiş ve nakış ile engelli ve yaşlıların aktivite yapabileceği pek çok ürün tasarladı.

Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Dr. Gülsüm Kehribar ile Öğr. Gör. Dr. Mehmet Selçuk, hasta bakımının sadece fiziksel bakımdan ibaret olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi: ”Hasta bakımının fiziksel bakımın yanında biyopsikososyal bakımı da kapsaması gerekir. Bizde öğrencilerimizle birlikte meşguliyet terapisi sergisi ile evde bakım alan hastaların, engellilerin ve yaşlıların günlük yaşam aktivitelerini kolaylaştıracak materyaller tasarladık. Emeği geçen tüm öğrencilerimize özgün çalışmaları için teşekkür ediyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284