Yeni Ufuklarda Yol Alıyorlar  

Karaman’da, Gazi Kültür ve Sanat Merkezi, 20 Mayıs - 7 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen Öğretmen Akademisi programına ev sahipliği yapıyor. Eğitim dünyasına değer katan bu önemli etkinlik, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci’nin 22 Mayıs’ta verdiği bilimsel araştırma yöntemleri eğitimiyle devam etti.

Yeni Ufuklarda Yol Alıyorlar  

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde başlatılan Gazi Eğitim Buluşmaları (Öğretmen Akademisi), katılımcılarına meslekî anlamda sunduğu katma değerlerle yoluna emin adımlarla devam ediyor. Karaman’ın kalbi niteliğindeki Gazi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikler, eğitimcilerimizi alanında uzman isimlerle buluşturuyor ve eğitimde yeni ufuklara yelken açıyor.

Bu anlamlı buluşmaların son konuğu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı'nın kıymetli Öğretim Üyesi Dr. Fatih Kaleci oldu. İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç’ın da katıldığı etkinlikte Dr. Fatih Kaleci, eğitimcilere bilimsel araştırma yöntemlerinin derinliklerini anlatarak bilgi denizinde bir yolculuğa çıkardı. Dr. Kaleci, eğitimde konu belirleme ve problem tanımlama, literatür taraması, hipotez geliştirme, araştırma tasarımı ve yöntem belirleme, veri toplama ve veri analizi gibi kritik konuları ele alarak katılımcılara kapsamlı bilgiler sundu. Eğitimin interaktif bölümlerinde, öğretmenlerin sorularını yanıtlayarak, pratik bilgilerle destekledi.

Etkinlik sonrasında sunumundan dolayı Dr. Fatih Kaleci’ye teşekkür eden İsmail Kılınç, öğretmenlerin katılımından ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, benzer eğitim programlarının devam edeceğini belirtti.

Gazi Eğitim Buluşmaları, yalnızca bilimsel araştırma yöntemleriyle sınırlı kalmıyor; müzelerden bilim merkezlerine, nitelikli fen eğitiminden tasarım odaklı düşünmeye kadar geniş bir konu yelpazesinde öğretmenlerimize gelişim imkânları sunuyor. Her bir oturum, eğitimcilerimizin meslekî gelişimlerini destekleyerek, onları bilgiyle donatılmış bireyler haline getiriyor.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gazi Eğitim Buluşmaları (Öğretmen Akademisi), çağın gerekliliklerine uygun içeriklerle öğretmenlere destek olmaya devam ediyor. Gazi Kültür Sanat Merkezi’ndeki Öğretmen Akademisi 7 Haziran tarihine kadar devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284