Çiftçilerin Dikkatine

Karaman’da doğal afetlerden zarar gören üreticilere acil destek kapsamında ödenek almaları için son başvuru tarihi açıklandı.  

Çiftçilerin Dikkatine

Karaman Ziraat odası tarafından yapılan açıklamada, “ Doğal afetleden zarar gören üreticilerimizin müracaatları için  31 mayıs 2024 son başvuru tarihidir.

Değerli üreticilerimiz cumhurbaşkanlığı idari işler başkanlığı acil destek ödeneğinin afetzedelere dağıtımına ait usul ve esasları belirleme komisyonunun 13.05.2024 tarih ve 1 sayılı kararına istinaden,  nisan ve mayıs aylarında meydana gelen don, dolu, aşırı yağışı, sel, su baskını, samyeli ve kuraklık afeti nedeniyle tarımsal üretim alanlarında zarar tespitleri yapılacaktır.

• Tarımsal ürünleri zarara uğrayan çiftçilerimiz müracaatları  15 mayısta başlamış olup - 31  mayıs 2024 tarihinde sona erecektir.

Üreticilerimiz mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarih sona ermeden  il tarım ve orman müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekmektedir.

• 31 mayıs 2024 tarihinden sonra başvuruda bulunanların müracaatları alınmayacaktır.

• Başvuruda beyan edilen ekilişlerde il müdürlüğümüz teknik ekiplerince parsel bazlı zarar tespitleri yapılacaktır.

Başvuruda bulunacak çiftçilerden istenecek belgeler;

1- Başvuru Dilekçesi

2- 2024 Üretim Sezonu ÇKS Belgesi

3- Afetten Zarar Gören Arazilere Ait Beyan Formu

Doğal afet yaşayan üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için belirtilen süre zarfında müracaat etmeleri gerekmektedir bilginize” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284