Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Baskani Habadze’den Lütfi Elvan’a Ziyaret

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Baskani Arçil Habadze ve beraberindeki heyet Karaman Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan’i makaminda ziyaret etti.

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Baskani Habadze’den Lütfi Elvan’a Ziyaret

Elvan, konuk heyeti TBMM'de görmekten dolayi büyük bir memnuniyet duydugunu ifade etti.
Elvan, Türkiye ile Gürcistan arasinda çok yakin ve sicak iliskilerin bulundugunu, özellikle Batum sehrinin gelecekte bölgenin önemli merkezlerinden biri haline gelecegine inandigini dile getirdi.
Acara Özerk Bölgesi'nin Türkiye'ye karsi olan yakin dostlugu neticesinde is adamlarimizin bölgede önemli yatirimlar yaptigini belirten Elvan, "Türk is adamlarimiz Batum basta olmak üzere bölgede yogun bir yatirim hamlesine basladigini, birçok alanda yatirimlarinin var oldugunu ve bu yatirimlarin da her geçen gün arttigini sözlerine ekledi.
Türkiye ile Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti arasinda çok güçlü baglarin bulunduguna da vurgu yapan Elvan, hep birlikte bu baglari daha da güçlendirmemiz gerektigini belirterek Gürcistan Acara Özerk bölgesinin güçlenmesi ve kalkinmasinin Türkiye'nin bu alanda güçlenmesi ve kalkinmasi demek oldugunu söyledi. Elvan, var olan bu dostluk ve kardeslik iliskisinin çok daha iyi noktalara gelecegine inandigini da sözlerine ekledi.
Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Baskani Habadze ise kendilerini TBMM'de agirladiklari için Elvan'a tesekkür ederek benzer düsünce ve temennileri paylastigini dile getirdi.
Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Gürcistan Devlet Televizyonunun röportaj talebini de kirmayarak iki ülke arasindaki iliskiler hakkinda yöneltilen sorulara cevap verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284