Saglik Çalisanlari: Tehditler Ve Zorlamalarla Kurulan Sistem Çökmeye Mahkumdur”

14 Mart Tip Bayrami nedeniyle Karaman Tabibler Odasi tarafindan düzenlenen gecede saglik çalisanlari sorunlarini dile getirdi. Demosan Otel’de verilen yemege Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu ve saglik çalisanlari ile aileleri katildi.

 Saglik Çalisanlari: Tehditler Ve Zorlamalarla Kurulan Sistem Çökmeye Mahkumdur”

Tabibler Odasi Baskani Abdurrahman Canbal yaptigi konusmada, “Son yillarda saglik sisteminde yapilan ve yapilmaya çalisilan degisiklikler hekimin özlük haklarinda ciddi gerilemelere neden olmaktadir” dedi.

Karaman Aile Hekimleri Dernegi Baskani Alparslan Sen’de konusmasinda, “Hekimler olmadan, hekimlere ragmen saglik sistemi olamaz. Ancak hekimlerle birlikte saglik olur. Çok geçmeden bizleri temsil eden organlarimizi ve mesleki toplum kuruluslarimizi dinleyiniz. Zorlamalarla, dayatmalarla, tehditlerle sadece benim dedigi dogru söylemiyle kurulan bir sistem eninde sonunda çökmeye mahkumdur. Bizler sadece anlasilmak istiyoruz. Bir ömür verdigimiz meslegimizde hak ettigimiz saygiyi görmek istiyoruz. Meslegimizi insanca kosullar altinda yapmak istiyoruz. Idarecilik geçicidir. Ama hekimlik bakidir. Hepimizin meslektas oldugunu unutmayiniz” diye konustu.
Daha sonra Karaman’da en uzun hekimlik yapan doktorlarindan Saim Çetin’e, Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu tarafindan hediye takdim edildi.
Çetin, “Ben 1963 yilinda Karaman’a geldim. Devlet Hastanesinde uzun yillar çalistim. 1992’de emekli oldum. 49-50 yillik bir sürede hekimlik yaptim. Bana bu ödülü verdikleri için tesekkür ediyorum” dedi.
Yemek Tabibler Odasi Yönetim Kurulu üyelerinin Tip Bayrami nedeniyle hazirlanan pastayi kesmeleri ve müzik dinletisi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284