Çaliskan: Yeni Bir Sanayi Sitesi Gelecek

AK Parti Belediye Baskan Adayi Ertugrul Çaliskan ve AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri Küçük Sanayi esnafi ve mermercileri ziyaret etti.

Çaliskan: Yeni Bir Sanayi Sitesi Gelecek

30 Mart Yerel seçimlerin yaklasmasi ile birlikte AK Parti Belediye Baskan Adayi Ertugrul Çaliskan da çalismalarini daha da hizlandirdi. Ertugrul Çaliskan Küçük sanayi esnaflari ziyaret ederek Mermercilerle de bir toplanti yapti. Küçük sanayi esnafi burasinin yüz karasi oldugunu ve bir an önce küçük sanayinin düzenlenmesi ya da tasinmasi gerektigini söyledi. Esnaflar ayrica yapilacak olan çalismalarla kendilerinin magdur olacaklarini Çaliskan’a ilettiler.
Çaliskan’da “Burada bir kentsel dönüsüm plani var. Buralar gerçekten hos görünmüyor. 1999 yilindan bu yana imar plani yapilmis ama uygulama yok. Buradaki isyerlerini tasiyacagiz. Ancak ilk olarak yeni bir sanayi sitesi hazirlayacagiz size. Orada ki bütün islemleri bitirdikten sonra sizden tasinmanizi isteyecegiz. Buralarda ki çalismalari da sizi magdur etmeden yapacagiz. Sizin bundan hiç süpheniz olmasin” dedi.
Ertugrul Çaliskan Mermercilerle yaptigi toplantida mermercilerin taleplerini dinledi. Esnaflar, “Biz buraya sikisip kaldik ne büyüyebiliyoruz ne kipirdayabiliyoruz. Gerçekten çok zor durumdayiz. Burasi için bir çözüm üretilmesi gerekiyor. Tasinma durumunda bize çikacak olan sikintilardan bizi kurtarin” dediler.
Ertugrul Çaliskan’da, “Sizleri buradan kaldiracagiz. Ancak kaygilarinizi çok iyi biliyorum. Yeni bir Mermerciler sitesi olusturacagiz. Yapilan yerde size çikan masraflar ise yasal çerçevede ele alinacak. Sizin magdur olmamaniz için yasalar çerçevesinde elimizden ne geliyorsa yapacagiz. Size fabrikalar gibi büyük çalisma alanlari yaparak gelisim saglamanizin önünü açacagiz. Ayrica bunlar tabi istisare edilerek olgunlasip bir sonuca varacagiz. Ben sizi magdur etmeden karsilikli fedakârliklar yaparak bu problemi alnimizin akiyla çözecegiz” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284