Karaman’da Partilerden Ortak Karar

Karaman’da, dört partinin il baskani ortak karar alarak, seçim öncesinde il ve ilçelerde seçim bürolarinin açilmamasi, parti binalarinda parti bayraklarinin görüntü kirliligine yol açmayacak sekilde asilmasi gibi 9 maddelik tutanagi imzaladi.

 Karaman’da Partilerden Ortak Karar

Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne’nin ev sahipliginde Polisevi'nde Karaman Valisi Murat Koca ile Garnizon Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Akis’in da hazir bulundugu toplantida bir araya gelen AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi Il baskanlari, seçim sürecinde vatandaslari rahatsiz etmemek için ortak hazirladiklari 9 maddelik tutanaga imza atti.

Vali Murat Koca, yaptigi konusmada, 4 partinin il baskanlari ile birlikte seçim öncesi bir degerlendirme toplantisi yaptiklarini belirterek "Karaman, Türkiye’de belki ilk olarak her seçimde gelenek hale getirdigi uygulamayi bu seçimde de yapacak. Insanlarimizin rahatsiz olmamasini ön plana çikararak belli kurallar konmus. Güzel tarafi tüm partilerimizin bu mutabakata uymasidir. 7 Haziran’da yapilacak genel seçimler için bugün tüm partilerimizle bir araya geldik" dedi.
Imza öncesi parti il baskanlari birer konusma yapti. Ilk olarak konusan AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü, "Karaman'da seçim dönemlerinde gelenek haline getirdigimiz siyasi partilerle bir centilmenlik anlasmasi yapiyorduk. Bunu da bugün tekrar gerçeklestirdik. Biz yine çevreye duyarli oldugumuzu ses ve görüntü olarak ta bagli kaldigimizi, vatandaslarimizin da istegi dogrultusunda bunlardan uzak duracagimizi biz arkadaslarimizla yine imza altina aldik" diye konustu.
CHP Il Baskani Ismail Atakan Ünver de, Karaman’da seçimin her dönemde oldugu gibi bu dönemde de dostluk ve kardeslik havasi içerisinde geçecegine inandigini belirterek söyle konustu: "Siyasi partilerin propaganda serbestligi çerçevesinde vatandasin demokratik tercihinin sandiga yansimasi açisindan seçimler tabii ki demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Bu dönemde Karaman’da birlik ve kardeslik içerisinde bu siyasi mücadelemizi yapacagiz."
MHP Il Baskani Oktay Yilmaz da, Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim bürolarinin açilmasinin, sesli araçlarin kullanilmasi ve bayrak afislerinin asilmasinin siyasi partilere herhangi bir getirisi olmadigini, aksine seçmene ve topluma zarar verdigi düsüncesinde olduklarini belirterek "2014 yilindaki yerel seçimlerde de seçim bürolari açilmamisti. Biz yine geçmis seçimde yaptigimiz protokole aynen uyuyoruz" diye konustu.
Saadet Partisi Il Baskani Saban Sahin de "Karaman’da daha önce baslatilan bu gelenek bu seçimde de yapilacak. Ben bu uygulamayi gündeme getiren valimiz ve emniyet müdürümüze tesekkür ediyorum" dedi.
Konusmalarin ardindan partiler hazirlanan 9 maddelik tutanagi imzaladi. Imza atilan tutanakta su maddeler yer aliyor:
"Il ve ilçelerde seçim bürolarinin açilmamasi, parti binalarinda parti bayraklarinin görüntü kirliligine yol açmayacak sekilde asilmasi, miting öncesi veya parti üst düzey yöneticilerinin gelmesinden üç gün öncesinden duyuru ve ilan amaçli ses yayin araçlari kullanilabilmesi, miting süslemeleri mitingin yapilacagi alanla sinirlandirilmasi, seçim araçlarinin hastane, okul, ibadethane ve huzur evleri yanlarinda seslerinin kapatilmasi, sair zamanlarda seçim araçlari belde ve köyler hariç gelisi güzel dolasmamasi, asiriya kaçmadan adaylarin kendi araçlarini süsleme yapmasi, miting haricinde kesinlikle konvoy yapilmamasi, il baskanlarinin 15 günde bir bir araya gelmesi."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284