Milletvekili Lütfi Elvan Gürcistan’daydi

Bir dizi program kapsaminda Gürcistan’a resmi bir ziyaret gerçeklestiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani ve ilimiz Milletvekili Lütfi Elvan ile birlikte heyette, Adalet Komisyonu Baskani Ahmet Iyimaya, Milli Savunma Komisyonu Baskani Oguz Kagan Köksal, Anayasa Komisyonu Baskani Burhan Kuzu, Insan Haklari Komisyonu Baskani Ayhan Sefer Üstün ile Adalet Komisyonu Baskanvekili Hakki Köylü yer aldi.

Milletvekili Lütfi Elvan Gürcistan’daydi

Gürcistan Devlet Baskaninin daveti üzerine gerçeklestirilen ziyaret yogun temas ve görüsme trafigine sahne oldu. Gürcistan Devlet Baskani Mikhail Saakashvili ve Basbakani Nika Gilauri ile yapilan görüsmelerde her iki devletin birbirleri ile olan yakin ve sicak iliskileri ön plana çikti. Pazar günü Gürcistan Içisleri Bakanligi Hizmetler Ajansi ve Kutaisi sehrini de ziyaret eden heyet, burada bulunan Türk okulunu da ziyaret ederek ögretmen ve ögrenciler ile bir araya geldi. Duygusal anlarin yasandigi ziyaret sirasinda, egitim göre Gürcü ögrencilerin söyledigi sarki ve yaptigi gösteriler heyette bulunan herkesin memnuniyetini kazandi.

Pazartesi günü ise Acara Özerk Cumhuriyeti Basbakani Levan Varsbalomidze ile de bir görüsme gerçeklestiren heyet, Adalet Sarayi, Gonio Kalesi ve Sarp Sinir Kapisi’ni da gezerek bazi incelemelerde bulundu.
Tüm bu ziyaret trafiginde özellikle Türkiye-Gürcistan iliskilerinin güçlendirilmesine yönelik çalismalarin masaya yatirildigi bu kapsamda petrol ve dogalgaz boru hatlari konusunda her iki ülkenin gösterdigi hassasiyetin artarak devam etmesi gerektigi, ortak kullanima açik olan Batum havalimaninin kapasitesinin artirilmasi ile Türk yatirimcilarin sorunlarinin çözümüne yönelik konularin konusuldugu kaydedildi.
Bu arada KKTC nüfus cüzdani ile giris yapilabilen tek ülkenin Gürcistan oldugu bilgisini veren Lütfi Elvan, yaptigi açiklamada Kars-Tiflis demiryolu projesinin bu görüsmeler sirasinda konusuldugunu söyledi.
Elvan, ziyaret sirasinda Gürcistan Devlet Baskaninin Türkiye ekonomisinin çok dinamik bir yapiya sahip oldugunu dile getirdigini, bu anlamda Türkiye’nin bölgesinde ciddi bir güç merkezi oldugunu, heyetin ziyaretinden ise büyük bir memnuniyet duydugunu ifade etti.
Elvan, her iki ülke iliskilerinin en üst düzeyde oldugunu, Gürcistan’in, Devlet Baskani düzeyinden baslayarak tüm ilgili makamlarinin Türkiye ile iliskilere büyük önem verdigini gördügünü belirterek Türkiye devletinin de iliskilere ayni sekilde önem verdigini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284