Vali Kahraman, AB Bakani Bagis Ile Biraraya Geldi

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, hafta basinda gittigi Istanbul’da Avrupa Birligi Bakani ve Basmüzakereci Egemen Bagis ile bir araya geldi.

Vali Kahraman, AB Bakani Bagis Ile Biraraya Geldi
AB Bakanligi Istanbul Ofisi’ne ait ek binada gerçeklesen programa Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Besiktas Kaymakami Sadettin Yücel, Sanayi ve Ticaret Bakanligi eski Müstesari Yusuf Balci, Prof. Dr. Sami Sener, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nden Hüseyin Öztürk ve Muhsin Öztürk ile birçok davetli katildi.
AB Bakani ve Basmüzakereci Egemen Bagis, programda Avrupa Birligi’nin tasidigi anlama ve ülkemizdeki Avrupa Birligi sürecine dikkat çekti. Sürecin Türkiye’nin bugününe ve gelecegine ciddi katkilar sagladigini dile getiren Bakan Bagis, özellikle haklarin kazanilmasi anlaminda sürecin önemini vurguladi. 1 milyar Euro’luk hibe desteginden her ilin faydalanmasi gerektigini ve vatandaslarimizin bu haklardan faydalanabilmesinde onlara rehberlik etmesi için her ile bir AB uzmani atanacagini belirtti. Karaman’a yapilan yatirimlarin da ele alindigi programda Bakan Bagis, en kisa zamanda Karaman’i ziyaret edecegini belirtti.
Vali Kahraman ise programla ilgili degerlendirmesinde Avrupa Birligi’nin ekonomik ve ticari anlamda oldugu kadar insan haklari, kültürel varliga bakis gibi konularda da büyük bir önem tasidigini ve ülkemizde Avrupa Birligi Bakanligi’nin da, ülkemizin konuya verdigi önemi gösterdigini isaret etti. Vali Kahraman Avrupa Birligi hibe programlarinin yatirim açisindan son derece önemli oldugunu, bu desteklerden daha çok insanin, daha etkin ve verimli faydalanabilmesi gerektigini belirtti. Karaman’in her açidan ciddi bir potansiyele sahip oldugunu vurgulayan Vali Kahraman, bu potansiyelin yatirimlarla taçlanmasi noktasinda Avrupa Birligi Bakanligi’nin büyük bir önem tasidigini, Bakan Bagis’in desteklerinin de Karaman için hem sevinç hem de umut oldugunu dile getirdi.
Program, günün anisina toplu fotograf çekilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284