Londra`da Hakim Adaylarina Resepsiyon Verdi

Türkiye`nin Londra Baskonsolosu Ahmet Demirok, Ingiliz yargi sistemini incelemek üzere bu ülkede bulunan Türk hukukçulara özel bir resepsiyon verdi. Baskonsolosluk`ta düzenlenen resepsiyona, iki ayri program için Londra’ya gelen 37 hakim, savci ve hakim adaylari katildi.

Londra`da Hakim Adaylarina Resepsiyon Verdi
Demirok burada yaptigi konusmada, Türkiye’nin her alanda oldugu gibi hukuk alaninda da birçok önemli reformlar yaptigina dikkat çekerek, “Uluslararasi insan haklari raporlarinda geçmise nazaran çok daha iyi noktadayiz, fakat yapmamiz gereken daha çok sey var. Sonucunda üye olmasak bile Avrupa Birligi’nin reformlarini yerine getirdigimiz takdirde, daha üst düzey standartlara kavusmus         olacagiz’’.diye  konustu.
Türkiye’deki yasalarin insan haklarini genisletecek sekilde yapilmasini arzu ettiklerini kaydeden Demirok, “Bu noktada sizin gibi genç hukukçulara önemli görevler düsüyor. Adalet Bakanimiz son bir ay içinde Londra’ya iki kez ziyarette bulundu. Sayin Bakanimiz ve siyasi iradenin de bu konuda ayni sekilde düsünüyor olmasi bizleri oldukça sevindirdi.” dedi.
Genç hukukçulara tavsiyelerde de bulunan Demirok, Ingiltere’nin özgürlükler ve insan haklari konusunda güzel bir örnek oldugunu vurgulayarak, “Bu ülkenin hukuk sisteminden ögreneceginiz önemli seyler var. Buradaki egitiminiz süresince umarim bunlardan azami sekilde faydalanirsiniz.” diye konustu.
 
Baskonsolos, yasaklarin çok oldugu ülkelerde hakim ve savcilara çok is düstügünü, özgürlüklerin arttirildigi oranda hakim ve savcilarin da yükünün o oranda azalacagini sözlerine ekledi.
Kaynak :Amirler.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284