Karaman Tarihi Günlerinden Birini Yasadi

Karaman Devlet Hastanesi’nde uzun zamandir beklenen koroner anjio islemi 4 Ocak Pazartesi gününden itibaren basladi.

Karaman Tarihi Günlerinden Birini Yasadi

Ankara Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi Kardiyoloji Klinigi Sefi Prof. Dr. Halil Lütfi Kisacik in koordinatörlügünde 4 hastaya koroner anjiyo islemi basariyla yapildi. Yapilan anjiyo islemleri sirasinda, 1952 dogumlu hasta A.S ‘in 4 ana damarinin yüzde 90 – 95 oraninda tikali oldugu tespit edilerek ameliyat önerisinde bulunuldu. Diger 3 hastanin damarlarinda ki sikintinin giderildigi bildirildi.
Koroner anjiyo islemi yapilan hastalarin genel durumlarinin iyi oldugu ve birinci Basamak Yogun Bakiminda gözetim altinda tutuldugu belirtildi.
Tüm islemleri basindan itibaren dikkatle takip eden Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoglu yaptigi açiklamada, Karaman da bir rüyanin gerçeklesmesinin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, bundan sonra kardiyolojik hastaliklar nedeniyle hastalarimizin büyük merkezlere gitmelerine gerek kalmayacagini söyledi.
Erenoglu, “ Bugün basariyla gerçeklestirilen anjiyo islemlerinde bir hastamizin ana damarlarinin yüzde 95 oraninda tikali oldugu tespit edildi. Önümüzdeki Subat ayinin sonlarina dogru Karaman Devlet Hastanesinde baslatmayi düsündügümüz açik kalp cerrahisiyle de bu hastanin ameliyatini da ilimizde yapmayi planliyoruz. Açik kalp ameliyati yapilabilmesi için gerekli tüm basamaklari hassasiyetle yerine getirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.
Ilimizde anjiyo yapilabilmesi için, Ankara’da kalarak egitim alan, emek veren hekimlerimizin ve saglik çalisanlarinin Karaman’a ve Karamanliya karsi büyük bir sorumlulugu gerçeklestirdiklerini vurgulayan Genel Sekreter Erenoglu, diger taraftan katki veren bürokratlara ve siyasilere tesekkürlerini sunarak, “Özellikle Basbakan Yardimcisi eski Ulastirma Bakanimiz Sayin Lütfi Elvan’a, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Seker ve Recep Konuk’a, isin basindan beri sürekli sorgulayan, takibini yapan ilimiz Valisi Sayin Murat Koca’ ya, Il Özel Idare Sekreteri Celaleddin Güngören’e, Belediye Baskanimiz Ertugrul Çaliskan’ a, Il Baskanimiz Nazmi Ünlü’ ye katki ve desteklerinden ötürü tesekkür ederiz” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284