Toplum Ruh Sagligi Merkezi Yaz Etkinliklerine Basladi

Karaman Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi’nin, sosyal etkinlikleri devam ediyor.

Toplum Ruh Sagligi Merkezi Yaz Etkinliklerine Basladi

Yaz etkinlikleri kapsaminda; hayvanlari yakindan tanimak, dogayla iç içe olmak ve stres atmak amaciyla ilimizde bulunan Kartay Binicilik Kulübü Tesisleri’ ne gezi düzenlendi.  TRSM kursiyerleri ve çalisanlari keyifli zaman geçirerek ata binmenin heyecanini yasadilar.

Konuklara bilgi veren tesis sahibi Zafer Atçeken, kulüpte at, tavsan, ördek, güvercin ve maymun gibi çesitli hayvanlarin bulundugunu ve Karaman halkinin aileleri ile birlikte binicilik heyecanini yasayarak güzel vakit geçirebilecekleri bir kulüp olduklarini belirtti. Binicilik Egitimleri de verilen kulüpte hippoterapi yöntemiyle fiziksel tedavi hizmeti verdiklerini de söyledi.
Etkinlik hakkinda bilgi veren Uz. Dr. Fatih Ercin, Ruh sagligi tedavisi gören hastalarin bu tür etkinliklere ihtiyaç duydugunu belirterek, ilaçli tedavinin yaninda sosyal tedavi ve rehabilitasyonun önemine dikkat çekti. Erçin, Merkeze kapilarini açan Kartay Binicilik Kulübü’ ne tesekkür ederek, Karaman’ da bu tür sosyal faaliyet ve spor etkinligi saglayan tesislere her zaman ihtiyaç oldugunu belirtti.
Merkezde görevli Sosyal Hizmet Uzmani Aydin Bagci ise ata binmenin cesaret isteyen ve korkulan bir spor dali oldugunu ve ancak merkezde verilen çalismalar, binicilik ve atlar hakkinda verilen bilgilerle kursiyerlere cesaretlendirme yapilarak özgüven kazanimi saglandigini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284