Vali Fahri Meral’in 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Vali Fahri Meral, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında;

Vali Fahri Meral’in 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

“Şüphesiz ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden biri de sağlık alanında yapılan yatırımlar ve sunulan hizmettir.  Çünkü “önce insan” anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin daha kaliteli ve daha etkin sağlık hizmeti alması büyük bir önem arz etmektedir.
Çağın gereklerine uygun olarak dizayn edilmiş hastaneleri, modern tıbbi cihazları, nitelikli personeli ve insan odaklı hizmet anlayışı ile birlikte sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. İyi işleyen ve kolay erişilebilir bir sağlık sisteminin oluşturulmasıyla topluma sunulan kaliteli ve etkin bir hizmet anlayışı, toplumda sağlıklı, mutlu ve huzurlu bireylerin oluşmasına önemli katkılar sağlayacaktır.
Ülkemizde sağlık alanında çok önemli reform ve dönüşümler gerçekleştirilmiş, insanlarımıza yönelik verilen sağlık hizmetlerinde önemli mesafeler kat edilmiştir.
Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarına düşmektedir. Sağlık alanında her koşulda ve büyük bir özveriyle görev yapan; kendisini “insana hizmet” ilkesine adamış hekimlerin ve sağlık personelinin bütün çabası toplumumuzun sağlık seviyesini en üst düzeye getirmek içindir.
“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün güven ve takdirini kazanmış değerli hekimlerimiz ve her düzeydeki sağlık çalışanlarımızın, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkı kullanmamızda gösterdikleri titiz ve olağanüstü gayretleri her türlü övgünün üzerindedir.
Bu düşüncelerle ‘Tıp Bayramı’nı takip eden ‘Sağlık Haftası’nın, toplumdaki sağlık bilincini artıracak ve sağlık hizmetlerini daha ileriye götürecek faaliyetlerle değerlendirilmesini temenni ediyor, sağlık hizmetlerinin her alanında fedakârca çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284