Kestel’e İhtar Karaman’a Ceza!

Alanya Kestelspor ile Karaman FK’nın 0-0 beraberlikle biten karşılaşmasında yaşanan olaylarda PFDK kararını verdi. PFDK, Kestel taraftarının 90 dakika küfür, pet şişe, saha içine fişek ve maç sonrası taş ile saldırmalarına ihtar, Karaman FK’ya ise ihtar ve para cezası verdi.

Kestel’e İhtar Karaman’a Ceza!

TFF 3. Lig 2. Grupta Karaman’ı temsil eden Karaman FK, ligin 22. haftasında ezeli rakibi Alanya Kestelspor ile Alanya Milli Egemenlik Stadı’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın başlaması ile kendilerine ayrılan kale arkası tribünlerden küfürler etmeye başlayan Kestel taraftarları, Karaman FK kalecisi Onur’a ise pet şişe ve fişek atarak saldırı gerçekleştirdiler. Karşılaşmanın 90 dakikası boyunca saldırılar gerçekleştiren taraftarlara çevik kuvvet ekipleri müdahale etse de maçın bitmesi ile saldırılarını stad dışına taşıyan Kestel taraftarları, takımlarını desteklemek için Alanya’ya giden Karamanoğulları taraftar grubunu hedef aldı. Karamanlı taraftarları taşıyan otobüslere ara sokaklardan taşlı saldırılar gerçekleştirdiler. Yaşanan bu olaylar sonrası geçtiğimiz gün PFDK’ye sevk edilen Alanya Kestelspor’a ihtar cezası verirken, Karaman FK’ya ise ihtar ve para cezası vermesi spor camiasında tepkilere neden oldu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) almış olduğu kararda, “Karaman FK’nın, 05.03.2023 tarihinde oynanan Armoni Alanya Kestelspor-Karaman FK TFF 3. Lig 2. Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Karaman FK’nın, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 7.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, karar verildi.” ifadelerine yer verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284