Neslihan Kılıçoğlu’ndan Beş Türkiye Şampiyonluğu

Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Neslihan Kılıçoğlu, Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda 5 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye ikinciliği alarak büyük bir başarıya imza attı.

Neslihan Kılıçoğlu’ndan Beş Türkiye Şampiyonluğu

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Aksaray'da düzenlenen, Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda 6 kategoride mücadele eden bedensel engelli sporcu Neslihan Kılıçoğlu, üç Avrupa barajını geçerek milli takıma seçilme hakkı elde etti.

Aksaray Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen şampiyonada 50 metre sırt üstü, 100 metre serbest, 50 metre serbest, 200 metre serbest ve 150 metre karışık stilde Türkiye Şampiyonu olan Kılıçoğlu, 100 metre kurbağalamada ise Türkiye ikincisi oldu.

Gelen başarıların ardından büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Kılıçoğlu, “Çalışmalarıma yoğun bir tempoda devam ediyorum. Tedavi amaçlı başladığım yüzme sporunda bugün Türkiye dereceleri almak beni fazlasıyla mutlu ediyor. En büyük hedeflerimden biri de ülkemi Avrupa arenasında başarıyla temsil etmek. Aksaray’da 32 takımdan 146 sporcu mücadele ettiği şampiyonada 3 Avrupa barajını geçerek hedeflerime biraz daha yaklaştım. İnşallah hedeflerimi en kısa zamanda gerçekleştirerek bayrağımızı Avrupa arenasında dalgalandırmak istiyorum” diye konuştu.

Neslihan’ın başarılarıyla gurur duyduklarını belirten yüzme antrenör Aziz Hopyar da, “2017 yılına başarılarıyla imza atan Neslihan, 2018 sezonuna da şampiyonluklar ile başladı. Sporcumuzdaki bu azim ve istek bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Oturarak voleybol takımının da önemli oyuncuları arasında yer alan başarılı sporcumuz inanıyorum ki daha birçok başarılı sonuca imza atarak göğsümüzü kabartmaya devam edecek. Başarılarından dolayı Neslihan’ı tekrar tebrik ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284