Bakan Pakdemirli “Çiftçi Yaş Ortalamamız 55”

Ülkemiz ve dünya gündemini meşgul eden salgının geçici ve kalıcı etkiler bıraktığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bakanlık olarak sektör temsilcileri ve üreticilerin problemleriyle ilgilendiklerini ifade etti.

Bakan Pakdemirli “Çiftçi Yaş Ortalamamız 55”

Sadece ülkemizde değil dünyada gıda fiyatlarında çok ciddi artış yaşandığını belirten Bakan Pakdemirli belirsizliklerin ortaya çıkışının fiyat artışlarının tetiklenmesine neden olduğunu açıkladı. Raflarda ucuzluğu görmeyi arzu ettiklerini söyleyen Bakan Pakdemirli Türkiye'nin güçlü tarımsal üretim altyapısı, iyi bir perakende zincir ve lojistik altyapısıyla önemli bir gıda problemi yaşamadığını vurguladı. Bakan Pakdemirli gıda fiyatlarındaki artışla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Hem pandeminin dünya çapındaki etkisi hem de gelişmekte olan ülkelerin genel problemi olan dövizdeki çalkantılarla beraber maliyetlerinin ve gıda fiyatlarının artmasıyla karşı karşıya kaldık. Bugün itibarıyla düşüş trendinde de kamu vicdanını biraz daha rahatlatmak istiyorsak yerine koyma maliyetlerini yüksekten dahi mal etsek bile raf fiyatlarında ucuzluk yapılmasını gerektiğini de düşünüyoruz. Başta gıda olmak üzere insanoğlunun ihtiyacı olan tüm malzemelerde bu ucuzluğu ve rahatlamayı görmeği de arzu ediyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri gıda fiyatlarının ucuzlamasıyla ilgili gerekli önlemleri aldı. Sektörün diğer paydaşlarının da gereğini yapması gerekiyor”

Dünyada tarımsal üretimde Türkiye’nin ilk 10'a girebildiğini belirten Pakdemirli, toprak kaynakları açısından Türkiye'nin dünyada 31'nci sırada olduğu bilgisini verdi. Türk çiftçisinin yaş ortalamasının arttığına dikkati çeken Pakdemirli, “Ana eksendeki problemlerimizden biri; çiftçimizin yaşı artıyor, ortalama yaşımız 55. Avrupa ülkelerinde bu 65, Japonya'da 68. Gençlerimizi bu alana çekmemiz lazım. Gençleri bu alana çekmemiz için önce biz, 'Bu işte bereket var, rağbet var, para kazanırsınız' diyebilmemiz lazım. Bunu sürekli söylüyoruz. Genel itibarıyla Türkiye'nin tüm kesimlerinin bu işe benzer sorumlulukla yaklaşıyor olması lazım” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284