Başkan Bayram:“Barajlarımızda Su Yok Diyecek Kadar Az”

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, 22 Mart Dünya Su Günü’nü nedeniyle sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulundu.

Başkan Bayram:“Barajlarımızda Su Yok Diyecek Kadar Az”

Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras, temiz su kaynaklarıdır diyen Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “ Küresel su sorununa karşı su kaynaklarımızın iyi yönetimini ve sürdürülebilirliğini sağlamak en öncelikli görevimiz. Gelecekte oluşabilecek risklere karşı bugünden önlemimizi alalım, suyumuzu verimli kullanalım.

Karaman’da bu yıl kurak geçiyor, geçtiğimiz günlerde metrekareye 38 kg yağan yağmur ile üreticilerimiz nefes aldı.  İnşallah beklediğimiz Nisan ve Mayıs yağışlarının gelmesiyle  barajlarımız dolacak, beklediğimiz yağışlarla üreticilerimizin tarımsal sulamada kullanacağı yeraltı sularının artacağı umudundayız.   Sulama sezonunun yaklaştığı şu günlerde barajlarımızın hacmine baktığımızda Gödet barajı hariç barajlarımızda su yok diyecek kadar az.

-Gödet  87 Milyon metreküp

-İbrala  25 Milyon metreküp

-Deliçay 2 Milyon Metreküp

-Ayrancı 2,5 Milyon Metreküp

Özetle, su hepimizi etkiliyor ve ilgilendiriyor. Bu nedenle herkes su konusunda dikkatli davranmalı ve müsrif olmamalıdır.

Gerek sulama suyu olarak kullanımda, gerekse evde ve sanayi tüketiminde hepimiz su kaynaklarımızın sürdürülebilirliği için üzerimize düşeni yapmalıyız. Yaşam kaynağımız olan suyumuzun gelecek nesillerimize miras olarak bırakılması temennisiyle 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutluyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284