Pancar Üreticilerimizin Dikkatine!

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karaman'da pancar hasadının hızla devam ettiği bu günlerde, üreticilerin C KOTASI pancarlarının alımı ve fiyatı konusunda yaşadıkları belirsizlik nedeniyle mağduriyet yaşadığını belirtti.

Pancar Üreticilerimizin Dikkatine!

Başkan Bayram sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “ Karaman’da  Pancar hasadının hızla devam ettiği şu günlerde üreticilerimiz pancarlarını Ereğli  Bahri Dağdaş Şeker Fabrikasına ve bölgemizde bulunan kantarlara teslim ediyorlar fakat hasatı tamamlayan üreticilerimiz fazla ürettikleri pancarları yani C KOTASI pancarların alımı ve fiyat konusunda açıklama yapılmamasından dolayı mağduriyet yaşamaktadır.

Sürekli saha ziyaretlerimizde ve bizleri arayan üreticilerimiz bu yıl verimin iyi olduğunu, kotalarının fazlası pancar üretimi olduğunu,  C KOTASI pancarın fiyatının bir an evvel açıklanmasını ve Türk Şeker tarafından alım yapılmasını ve fazla üretimden dolayı mağduriyetlerin giderilmesini talep etmektedir. Sonuç olarak özetle üreticilerimizin haklı talebi olan  C KOTASI pancarla  ilgili  sıkıntılarını Türk Şeker yetkililerine ve AK Parti Karaman Milletvekillerimiz Sn. Selman Oğuzhan Eser, Sn. Osman Sağlam ve AK Parti Karaman İl Başkanı Sn. Murat Öztürk’e ilettik.

Kendileri konuyla İlgi Türk Şeker yetkilileri ile görüşme yapacaklarını ifade ettiler. Kendilerine ilgi alakalarından dolayı teşekkür ediyor sorunun en kısa zaman içerisinde çözümü konusunda kendilerinden üreticilerimiz adına olumlu bir dönüş bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284