Pancar Üreticisinin Sorunları Bitmiyor

İlimizde Pancar üreticilerinin sorunları çözüme bir türlü kavuşturulamıyor.

Pancar Üreticisinin Sorunları Bitmiyor

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram Konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘’Pancar alım kampanyasının başlaması İle başlayan sorunlarımız bir türlü bitmiyor. Özellikle bazı kantarların geç açılması, erken açılan kantarlarda pancar gönderilen Burdur ve Susurluk fabrikalarının düzenli alım yapmaması, Kasım ayı gelmesine rağmen serbest söküme geçilmemesi, üreticiye büyük sıkıntı yaşatmıştır. Bugün itibarı İle arazide 400 bin ton Pancarımız var ve üreticimiz canından bezmiş durumda. Yaşanan tüm bu sıkıntıları milletvekillerimiz sayın Recep Şeker ve Selman Oğuzhan Eser’e iletiyoruz ve çözüme ulaşıyoruz.

Fakat hem milletvekillerimiz hem de bizlerin tüm çaba ve gayretleri ile çözülen sorunlar, kurumlardaki yetkililerin sorumluluk almaması ve tecrübeli personelin olmaması neticesinde istenilen seviyeye ulaşamamaktadır.

Önümüz kara kış, üreticimiz tedirgin ve pancar yerlerine hububat ekimi yapılacak. Bu alım politikaları günlük kotalarla yaklaşık 60 gün sürer, tabi hava hiç yağmaz ise. Ama soğukların ve yağışların gün geçtikçe artacağı kış mevsimine giriyoruz, umarım Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu fiyatlarla yüzü gülen ama tarihinde yaşamadığı zorlukları çeken Pancar üreticimizin haklı sebeplerden dolayı Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü ve Ereğli Fabrika Müdürlüğü üreticilerimizin sesini duyarlar.’’ Dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2019, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284