Yabancı Uyruklu İşçilerin Maaş Ücreti Belirlendi

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Afgan veya yabancı uyruklu çoban veya işçi çalıştıran işletme sahibi üreticilere müjdeyi verdi.

Yabancı Uyruklu İşçilerin Maaş Ücreti Belirlendi

Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tarım sezonunun başlaması ile istedikleri afaki maaş ücretler sonrası kabul edilemez bir durum haline gelen Afgan veya yabancı uyruklu çoban/ işçi çalıştıran işletme sahibi üreticilerimizin sorunlarını çözüm amaçlı çalışmalar başlatarak yetkililere bu sorunun ivedilikle çözülmesini ilettik. Ayrıca ulusal ve yerel basına açıklamalar yaparak sadece sorunun Karaman’ın değil ülkemizdeki tüm tarım işletmelerinin sorunu olduğunu ifade ettik.  Özellikle Konya/ Karapınar ve Çumra ilçeleri başta olmak üzere çalışmalarımıza destek verdiler. Çevremizdeki il ve ilçelerle yaptığımız görüşmeler sonrası birlikte hareket edilmesi tavsiye kararı alınması sonrası ortak bir ücret verilmesi kararına varılmıştır.

Sonuç olarak özetle Çevre İl /İlçe yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonrası  Afgan veya yabancı uyruklu çoban ve tarla işçileri için 9.000 ila 10.000 TL arası aylık maaş verilmesi, yevmiye günlük 400 TL olup aylık ücret ve günlük yevmiye den fazla ücret verilmemesi tavsiye kararları alınmıştır.

Yabancı uyruklu işçilerin verilen ücreti az görüp itiraz edenlerin çalıştırılmaması, başka yerde çalışmasına müsamaha gösterilmemesi, çalışma yasal izinleri olmadığı için Kolluk güçlerine verilmesi, gerekli yasal şikâyetler yapılarak işlem yapılması, İşletme sahiplerinin birlikte hareket etmeleri gerektiği kanaatine varılmıştır. Karaman Ziraat Odası olarak Yabancı işçi sorununun yasal zeminde çözülmesi, geçici çalışma izinlerinin alınması amaçlı çalışmalarımıza devam ederek konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284