Bakan Çavuşoğlu "72 Ülkeden 105 Sefer Daha Planlandı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, özel bir televizyon kanalında Kovid-19 salgını, dış politikadaki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu "72 Ülkeden 105 Sefer Daha Planlandı"

Yurt dışında Kovid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşların sayısının 342'ye yükseldiğini aktaran Bakan Çavuşoğlu, “Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 74 ülkeden 25 binden fazla Türk vatandaşını Türkiye'ye getirerek, yurtlarda karantinaya aldık. Salgın sonrasına hazırlığımızı yapıyoruz. Bu konularla ilgili kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğiz. Artık salgın sonrasında dünyada hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz her zaman etkin çok taraflılığa inanıyoruz ve savunuyoruz. Tek taraflı politikaların ve ticaret savaşlarının yanlış olduğunu her zaman söyleye geldik ama bugün uluslararası sistem, uluslararası örgütler beklentileri karşılayamıyor, çatışmaları önleyemiyor, barışı tesis edemiyor ve bu tür salgınlara karşı da şu ana kadar başarılı bir politika uygulamış değiller” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin önce kendi ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, Türkiye'den 116 ülkenin yardım talebinde bulunduğunu ve 44 ülkeye destek verdiklerini açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Çin ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile yaşadığı gerginliğe değinerek, “ABD'nin Dünya Sağlık Örgütü 'ne verdiği desteği kesmesi, bana göre çok yanlış. Evet, bugün Dünya Sağlık Örgütü’nü ve Birleşmiş Milletler’i0 eleştirilebilir ama böyle bir dönemde bu desteğin kesilmemesi gerekiyor” şeklinde konuştu. İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284