ESKİ RAĞBET YOK OLUNCA... Başka Yere Kurulsun Dedirtti

Her ayın üçüncü Pazar günü Karaman'ın çarşamba pazarında kurulan antika pazarı 18 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleşen üniversite sınavı nedeniyle ilgi oldukça düşüktü.

ESKİ RAĞBET YOK OLUNCA... Başka Yere Kurulsun Dedirtti

Antika pazarı stantlarında yer alan antikacılar, KGRT mikrofonlarına konuşarak, pazardaki düşük katılımdan dolayı memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Ayrıca, antika pazarının konumunun şehir merkezine uzak olmasının da etkili olduğunu belirten bazı vatandaşlar, neden Tartan Konağı sokağındaki Çeşmeli kilisenin bahçesinde kurulmadığı sorusunu akıllara getirdi.

Konya’dan gelen antikacı Halil İbrahim Şahbaz: “Antika pazarına Konya’dan geldi. Öncelikle Karaman’da yapılan bu antika pazarında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kimine göre eskiler ama bize göre yaşanmışlıkları olan gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Kendim burada sergilenen ürünler kadar eski değilim. Ama meraklıyım. Çocukluğumuzda gördüğümüz eskiye dair bütün ürünleri Karaman’da sergilemekle kalmayıp satışını da yapıyoruz.“ dedi

Konya’dan gelen bir başka kolleksiyoner Süleyman Özkan ise  “Ben Konya’dan geliyorum. Bu işi zevk için yapıyoruz. Antika pazarına ilk defa katılıyorum. Bugün kurulan pazardan üniversite sınavı olması nedeniyle pek ümitli değilim. Pirinçten yapılan ürünler, metal arabalar, eski lambalar,plak çalarlar, eski televizyonlar gibi bir çok ürün standımda satışa sunuldu. Özel bir zevk bu. İnsanlar belki 70 yaşına gelir ama hiç görmediği ürünleri bu pazarda görebilir.” dedi.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Karaman Antika Pazarına Konya’dan geldiğini söyleyen Songül Şen: “Ben normalde İzmirliyim. Antika pazarında sergimizde gaz lambalarından tutun porselen damgalı bebekler, saatler, eski dönem telefonlar, pirinç havanlar, kahve setleri, gaz ocakları, fotoğraf makineleri, biblolar, Fransız gaz lambaları, eski dönem bardaklar, semaverler, eczacı iğneleri gibi birçok ürün yer alıyor.” dedi.

Eskiye dair ilk baskıları elinde bulunduran bir başka satıcı Yavuz Öz ise : “Eski kitapları elimizde bulunduruyoruz.  Bu kitapları Karaman antika pazarında sergilemeye getirdik. Kitapları dükkânda satmıyoruz bizim koleksiyonumuz var. Burada sergileyelim dedik getirdik inşallah güzel bir pazar olur.“ dedi.

Antika tutkusuyla tanınan Karaman Yıldız Züccaciye işletmecisi Adem Yıldız: ise “Antika merakımız eskiden gelen bir merak. Antikayla uğraşıyoruz bugün de antika pazarına geldik şöyle bir sergi açalım dedik. Hem arkadaşların ürünlerini görüyoruz hem arkadaşlar bizim ürünlerimizi görüyor. Vatandaşlarımız ellerinde bulunan eski ürünleri değerlendirebiliyor.“ dedi.

Antika pazarının en geç kolleksiyoneri olan Adem Yıldız’ın oğlu olan genç antikacı Yusuf Yıldız : “Ben de babamla beraber antikacılığa başladım. Babam ilk mezata gidelim dediğinde ‘Ben de gelebilir miyim ?’ dedim işte öyle başladım.”

Konya’dan gelen Özgür isimli antikacı ise antika pazarı hakkında yaptığı değerlendirmede: “Asıl işim bankacılık. Yirmi yedi sene bankacılık yaptım. Bankacılık yaptığım dönemde gümüş madeni hatıra paralar biriktirmiştim. Antika pazarlarına geliyorum. Elimde bulunan paraları sergilemeye çalışıyorum. Anahtarlık, kumbara gibi birçok değişik üründe sergimde yer alıyor. Bugün antika pazarını üniversite sınavı olduğunu hesaplayamadık. Üniversite sınavından dolayı pazara katılım da bir yoğunluk olmadı.” Değerlendirmesinde bulundu.

Mikrofonlarımızı uzattığımız Karaman Antikacılar ve Koleksiyoncular Derneği başkanı Mücahit Özdemir: “ Karaman’da dokuzuncusu gerçekleştirdiğimiz antika pazarında esnaflarımızla beraber stantlarımızı çarşamba pazarında kurduk. Karaman’a değer katmaya çalışıyoruz. Yaz ayının gelmesiyle birlikte inşallah halkımız bu antika pazarından sonra antika pazarlarına daha çok talep gösterecekler. Tüm halkımıza selam ediyorum antika pazarlarına katılım sağlamalarını temenni ederiz.“ dedi

Kemal Arabacı : “Karaman’da dokuzuncusu düzenlenen antika pazarına geldim. Bugüne kadar yapılan antika pazarlarından sadece birini kaçırdım. Bu etkinliğin devam etmesini bekleriz. Hatta her hafta yapılsa şehir merkezine yakın bir yerde daha iyi olur. Her ayın üçüncü Pazar günü kurulan antika pazarına Mut’tan Ermenek’ten Ereğli’den katılım olsa çok iyi olur. Her hafta pazar günü Karaman’ın merkezinde bir sokakta bu pazar olsa daha iyi olur buradan Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı’ya duyurulur.“ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284