İl Göç Kurulu Toplantısı Düzenlendi

İlimizde ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilere yönelik yürütülen iş ve işlemlerin ele alındığı İl Göç Kurulu Toplantısı Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Göç Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Yunus Emre Toplantı Salonunda Vali Işık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Öner ve kurulun diğer üyeleri katıldı.

 Vali Işık’ın açılış konuşmasıyla başlayan 2022 yılının ilk Göç Kurulu toplantısında İl Göç Uzmanı Ayşe Çetin tarafından ilimizde bulunan yabancıların eğitim ve kurs hizmetlerine erişimleri ve uyumuna yönelik yapılan sunumda; yabancı uyruklu öğrencilere yönelik eğitim politikaları, eğitimlerinde aktif rol alan eğitim kurumları, yine yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimi sürecinde yaşanan temel sorunlar ele alındı. İlimizde herhangi bir eğitim kurumuna kayıtlı yabancı uyruklu öğrencilerin istatistiki verilerin paylaşılarak uyum ve entegrasyon çalışmaları kapsamında yapılan projeler ve çalışmaların aktarıldığı toplantı, katılımcıların konuyla ilgili görüş ve temennilerinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284