Vali Işık “Yunus Bizim, Türkçe Bizim Karaman Hepimizin”

30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanan 2021/1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle ilan edilen “2021 Yılı Yunus Emre Anma Etkinlikleri” toplantısı bürokratların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapıldı.

Vali Işık “Yunus Bizim, Türkçe Bizim Karaman Hepimizin”

19 Şubat 2021 Cuma günü saat 14.30’da başlayan ve yaklaşık 1,5 saati aşkın süren toplantıya Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık başkanlık ederken programa AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, ilçe kaymakamları, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.
 
“Böylesine yoğun bir katılımla bu toplantının yapılmasına katkı sağlayan siz değerli Karaman sevdalılarına katılımlarınız için teşekkür ederim” diyen Vali Işık 2021 yılının UNESCO tarafından Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı nedeniyle anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındığını söyledi.
 
2020 Kasım ayından bugüne alt komisyonların 10’a yakın toplantı yaptığını söyleyen Vali Işık cumhurbaşkanlığı genelgesi çıkmamışken UNESCO tarafından 2021 yılının Yunus Emre’yi anma yılı olarak ilan edilmesi üzerine harekete geçtiklerini söyledi. Vali Işık konuşmasında “Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak kutlanması talimatı üzerine Türkçe ile ilgili projeler üzerinde de çalışmaya başladık. Şimdi önümüzde tarihi bir fırsat olduğu ortada. Bu fırsatı kaçırmamız gerek. Hem Yunus Emre’yi hem Türkçenin başkenti olarak Türkçeyi sahiplenecek tek iliz. Bu özelliğimizle de Türkiye özelinde diğer illerden çok avantajlı konumdayız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çok güzel bir çalışması var. Yunus’un özünü, felsefesini küçük dimağlara yerleştirme her Karamanlıyı Yunus yapmak fikri. Bu kapsamda her hafta yapılmış takvime göre sınıflarda Yunus’un felsefesini benimsetecek dersler çocuklarımıza gösterilecek. Bu çalışmamıza da başladık. Milli Eğitim Müdürümüzün ‘Özümüz Yunus, Sözümüz Türkçe” sloganı çok hoşuma gitti. Bizler Karaman olarak Yunus’un Karamanlı olduğuna dair kuvvetli iddiamız ile onun felsefesini, dünya görüşünü, ahlakını ilimizde ön plana çıkararak bir davranış kalıbı haline getirecek her türlü çalışmayı yapacağız. Tek amacımız şehre gelecek herkese ‘Ya Karaman’da bir Yunus ahlakı ve kültürü var ki” dedirtmeyi hedefliyoruz. Amacımız kuru kuruya Yunus’a sahip çıkmak değil, onun felsefesini bu şehirde yaşatmaktır” ifadelerine yer verdi.
 
Vali Işık “Türkçe’de Diğer İllerden Bir Sıfır Öndeyiz”
Türkçe’nin başkenti Karaman’da görev yapmaktan büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Vali Işık “Yunus’un felsefesi ve Türkçemizin özünü gösterecek çalışmaları bir an önce hayata geçirerek Karaman’ı hak ettiği noktaya taşıyacağız Bu toplantı sonrasında 2021 Yılı yol haritamızı çizmiş olacağız. Sizlerin bugün buradaki yoğun katılımınız gösteriyor ki tüm Karaman tek yürek, tüm Karaman tek bilek”
                
Vali Işık sonrasında pandemi süresince yürütülecek çalışmalar hakkında kısa bir sunum yapılırken daha sonra söz alan Karaman AK Parti milletvekilleri Av. Selman Oğuzhan Eser, Dr. Recep Şeker Maliye Bakanı hemşerimiz Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek, yürütülecek çalışmalar için destek istediklerini söylediler. CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver ise konuşmasında sivil toplum kuruluşlarından bürokratlarına kadar birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgusunu yaptı. Söz alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi hocaları ise Edebiyat Fakültesi olarak Türk Diline sahip çıkılması gerektiği vurgusunu yaptılar.  Haber: Senem Yavuzaslan – Sezer Arpınar


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284