Sinifta Kalmak Geri Geliyor

Sinif geçmek artik eskisi kadar kolay olmayacak. Milli Egitim Bakanligi, sürekli devamsizlik yapan ögrencilerle ders geçmek için gerekli olan notu alamayanlarin “e-okul” sistemi tarafindan sinif tekrarina birakilacagini açikladi.

Sinifta Kalmak Geri Geliyor

Ilkögretimde ögrenim gören ögrencilerin sinifta kalma korkusu yeniden geliyor. Sürekli devamsiz ve derslerinden yeteri kadar not alamayan bütün ögrenciler sinif tekrarina birakilacak. Il milli egitim müdürlüklerine yazi gönderen MEB Temel Egitim Genel Müdürü Funda Kocabiyik, "okula devami saglanamayan sürekli devamsiz ögrenciler ile derslerden yeteri kadar not almamis kaynastirma ve özel egitim ögrencileri de dahil, ilkögretim kurumlarinda benzer konumdaki tüm ögrencilerin e-okul tarafindan sinif tekrarina birakilacagini" açikladi. Ilgili yönetmelikler kapsaminda ilkögretim kurumlarina kaydedilen mecburi ilkögretim çagindaki ögrencilerin velilerinin ögrencilerin okula devamini saglamakla yükümlü oldugunu vurgulayan Kocabiyik, okul yönetimlerinin, milli egitim müdürlüklerinin, il egitim denetmelerinin, muhtarlar ve mülki amirlerin de bu sorumlulugu tasidigini söyledi.
Böylece Ilkögretim Kurumlari Yönetmeliginde "Ögrencilere sinif tekrari yaptirilmaz" ve "Kaynastirma ve özel egitim siniflarinda egitimlerine devam eden ögrencilere basarisizliklarindan dolayi sinif tekrari yaptirilmaz" ifadeleri de tarih oymus oldu.
 Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284