Girişimcilik Ve Yenilik Toplantısının Üçüncüsü Karaman’da Yapıldı

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi Odak Grup Toplantılarının üçüncüsü Karaman’da yapıldı.

Girişimcilik Ve Yenilik Toplantısının Üçüncüsü Karaman’da Yapıldı
Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinin tarım odaklı kalkınmadan; sanayi, turizm, ulaştırma, enerji alanlarını da kapsayan topyekun kalkınmayı güçlendirmek için düzenlenen Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Araştırma Projesi toplantısına, Karaman Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay ile sanayici ve işadamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan KOP İdaresi Başkan Yardımcısı Tongur; Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinin salt tarım odaklı kalkınmasının yeterli olmayacağını, bölge illerinde yapılan ekonomik yapı analizine göre bölgenin tarihi ve sosyal birikimi, turizm potansiyeli, sanayi altyapısı, yenilenebilir enerji potansiyeli gibi güçlü yönleri ve fırsatlarını etkin bir şekilde değerlendirecek daha yenilikçi anlayışa sahip yeni bir dönüşüme ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Girişimciliğin son yıllarda tüm dünya genelinde en çok konuşulan ve en fazla önem atfedilen konuların başında geldiğine değinen Tongur, araştırma projesi sonunda elde edilecek verilen özellikle yenilikçi girişimcilere, KOP Bölgesine ve ülkemize katkı sağlayacağını söyledi.
Konuşmaların ardından alanında uzman akademisyenler tarafından sunumlar, 5 grup halinde odak toplantıları yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284