SGK Yeni Binasi’na Bu Yilin Sonunda Tasinacak

Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürlügü’nün TOKI tarafindan yaptirilan yeni hizmet binasina bu yilin sonunda tasinmasi planlaniyor.

SGK Yeni Binasi’na Bu Yilin Sonunda Tasinacak

Yaklasik 2 ay önce ilimiz Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürlügü’ne atanan Hüseyin Akdere’yi KGRT Yönetim Kurulu Baskani ve ayni zamanda TIMEF Genel Sekreteri Senem Yavuzaslan Memis, Karaman’in Sesi Gazetesi Haber Merkezi Müdürü ve ayni zamanda Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi Baskan Yardimcisi Sultan Akbulut, KGRT çalisanlarindan Abdullah Atael ve Mustafa Çosgun tarafindan makaminda ziyaret ederek çalismalari hakkinda bilgi aldilar.SGK Il Müdürü Hüseyin Akdere, KGRT ekibinin ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getirerek, müdürlük çalismalari konusunda bilgiler verdi. Akdere, yapimi devam eden SGK’nin yeni hizmet binasinin Kasim ayinin ortalarina dogru geçici kabulünün yapilacagini, kabul islemlerinin tamamlanmasinin ardindan hizli bir sekilde tasinma islemlerine baslayacaklarini belirterek, “Karaman halkina daha modern ve rahat hareket edebilecekleri bir binada hizmet verebilmek için çabaliyoruz. Yeni binamizin insaati bitme asamasina geldi. Önümüzdeki ay geçici kabulünü yapacagiz. Kabul sonrasinda ise binanin iç tefrisat islerine baslayip bu yilin sonunda tasinmayi planliyoruz. Suan bulundugumuz bina birçok yönden yetersiz bir alan oldugu için özellikle yasli insanlar sikinti yasiyor. Yeni binamizda daha rahat bir ortamda vatandasimiz islerini çözebilecek. Karaman istihdam açisindan sansli illerden. Burada is imkani oldukça fazla oldugunu gördüm. Hatta Eregli, Silifke gibi ilçelerden de isçi istihdami saglandigini ögrendim. Karaman birçok insana umut kapisi olmus durumda” diye konustu.

BORÇLARINI YAPILANDIRIP ÖDEME YAPMAYANLARA UYARI
SGK Il Müdürü Hüseyin Akdere, 6111 sayili kanun kapsaminda yapilandirma hakkini kaybeden borçlulara yapilandirma anlasmalarini ihya etme imkâni saglandigini da ifade ederek, “Bu baglamda prim borçlarinin tasfiyesine yönelik olarak 6111 sayili Kanun kapsaminda yapilandirma hakkinin sürdürülebilmesi için ödenmemis veya eksik ödenmis tutarlarin en geç 31 Ekim 2012 tarihine kadar ödenmesi gerektigi, aksi takdirde ihya öncesi duruma dönülerek ödenen taksit tutarlarinin ilgili mevzuat hükümlerine göre mahsup edilecegi, mahsup islemlerinin yapilmasinin ardindan bakiye alacaklar için 6183 sayili Kanun uyarinca icra takibine geçilecektir.           Bu nedenle; 6111 sayili Kanuna ek 19 uncu madde kapsamindaki ihya hakkinin kaybedilmemesi için ödenmemis veya eksik ödenmis taksitlerin en geç 31 Ekim 2012 tarihine kadar ödenmesi ve son günlerde alacaklarin on-line tahsilati sirasinda sistem yogunlugu nedeniyle olasi ödeme sorunlariyla karsilasilmamasi için ödemelerin son günlere birakilmamasi sigortalilarimizin magduriyetlerini önleyecektir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284