Konya Seker’den Çiftçiye Bayram Avansi

Konya Seker A.S. Kurban Bayrami öncesi pancar çiftçisine 29.5 milyon TL nakdi avans dagitimina basladi.

Konya Seker’den Çiftçiye Bayram Avansi
Konya Seker A.S.’den yapilan açiklamada, “Üreticinin dogdugu topraklarda geçimini saylayabilmesi ve tarimsal ürünün deger kazanmasi için çiftçi açisindan hayati önemdeki tarimsal sanayi tesisi yatirimlarini birer birer tamamlayan ve yatirimlara araliksiz devam eden Konya Seker, üreticilere destegini de arttirarak sürdürüyor. Bu kampanya döneminde Eylül ayi sonunda dagitimini gerçeklestirdigi motorin avansi ödemesiyle, geçtigimiz kampanya döneminde üreticiye ödedigi avans miktarina göre toplamda yüzde 10 daha fazla destek ödemesi yapan Konya Seker, bugün dagitimina basladigi bayram avansi ile geçen yila göre üreticiye toplamda yüzde 9 daha fazla avans ödemesi gerçeklestirmis olacak” denildi.
Gelenek haline gelen Bayram Avansi uygulamasinin Kurban Bayraminda da unutulmayarak 19 Ekim Cuma gününden itibaren avans dagitimina baslandigi kaydedildi. Açiklamada, “Iklim kosullarindaki olumsuzluklar nedeniyle zorluklarla baslayan üretim sezonunda üreticilerin yasadigi sikintilara derman olabilmek için Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk’un talimatiyla motorin destegi ve avanslarin gününden önce ödenmesine büyük önem veren Konya Seker, bu sene 65 milyon lirasi ayni, 164 milyon lirasi da nakdi olmak üzere toplam 229 milyon liralik avans ödemesi yaparak üreticilerin finansman güçlügü çekmemelerini sagladi. Konya Seker, bu kampanya dönemi içerisinde üreticilere gübre, tohum, zirai ilaç, seker ve süt ürünleri bedeli olarak yaklasik 65 milyon liralik ayni avans katkisi verirken, 3 motorin avansiyla birlikte toplamda yaptigi 7 avans ödemesiyle de 164 milyon liralik nakdi destek verdi” ifadelerine yer verildi.
ÜRETICILERDEN TESEKKÜR
Kurban Bayrami öncesi dagitimina baslanan nakdi avansin kendilerine adeta ilaç gibi geldigini belirten üreticiler, “Konya Seker’in üreticilere yaptigi bu ödemeyle birlikte Konya’nin ekonomisi de canlanacak. Konya Seker sayesinde piyasalara yaklasik 30 milyon liraya yakin sicak para akisi saglanacak. Bu para piyasalarin canlanmasina, esnafin daha çok is yapmasina vesile olurken, biz üreticiler de bayrami gönül rahatligi içerisinde geçirebilecegiz” dediler.
Konya Seker’in üreticilere büyük bir ekonomik katki sagladigini, nakit sikintilarini avans ödemeleriyle astiklarini ve üreticinin hasattan hasata eline para geçtigini ancak masraflarinin her gün oldugunu söyleyen üreticiler, Konya Seker’in yillardir yaptigi düzenli avans ödemelerinin kendilerini pancar parasina, bugday parasina borçlanmaktan kurtardigini ifade ettiler. Pankobirlik Genel Baskani Recep Konuk’un üreticiler için bir güvence oldugunu ve desteklerin hep ihtiyaçlari oldugu zamanda verilmesini sagladigini dile getiren üreticiler, “Baskanimizdan Allah razi olsun. Bizi hiçbir zaman darda birakmadi. Hep elimizden tuttu ve bizi tefeciye-namerde muhtaç etmedi. Bize bu destegi saglayan basta Baskanimiz Sayin Recep Konuk olmak üzere tüm Konya Seker ailesine tesekkürlerimizi iletiyoruz” diye konustular.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284