Akima Kapilarak Hayatini Kaybetti, Ölümü Literatüre Girdi

Hacettepe Üniversitesi’nde görevli 5 akademisyen, balik türlerini arastirmak üzere Ayranci Baraji’na gitti. 12 voltluk elektrosokla balik avlamaya çalisan arastirma görevlilerinden 44 yasindaki Ali Celal Hos, elektrik kablosunun suyla temas etmesiyle akima kapilarak yasamini yitirdi. Ölüme sebebiyet vermeyecek düzeyde olan elektrik akiminin Hos`un kalp rahatsizligini tetikledigi düsünülüyor...

Akima Kapilarak Hayatini Kaybetti, Ölümü Literatüre Girdi

Hacettepe Üniversitesi’ni yasa bogan aci olay önceki gün Karaman’in Ayranci Ilçesi’nde meydana geldi. Biyoçesitlilik Bölümü Ögretim Üyesi Ali Celal Hos, ‘elektrosoker’ cihaziyla balik avlamaya çalistigi sirada, cihazda bulunan elektrik yüklü iki kablonun suyla temas etmesi sirasinda akima kapildi.
Habertürk'ten Öznur Karsli'nin haberine göre, saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirilan Hos, yolda hayatini kaybetti. Hos’un cenazesi Ayranci’da yapilan otopsi isleminin ardindan memleketi Amasya’nin Merzifon Ilçesi’nde topraga verildi. Hos’un kalp krizinden öldügü tahmin edilirken, kesin sonuç otopsiden sonra belli olacak. Hos’un üniversiteden arkadasi Prof. Dr. Zafer Ayas, daha önce elektrosoker cihaziyla herhangi bir ölüm vakasinin yasanmadigini belirterek “Deredeki balik türleri arastirmamizda bir profesör, iki doktorali uzmanimiz bir de teknisyenimiz vardi. Hocamizin esinden aldigimiz bilgiye göre uzun süredir kalp rahatsizligi varmis. Esi sürekli kendisine bir elektro çektirmesini söylüyormus. Tahminimiz küçük bir kivilcim hocamizin bu rahatsizligini tetikledi. Literatürde bu islem sirasinda görülmüs bir ölüm yok. Yöntem 30 yildir Türkiye’de kullaniliyor. Cihaz 12 voltluk çok küçük bir elektrik veriyor” dedi.
‘AZ DA OLSA ÖLÜM IHTIMALI VAR’
Kardiyoloji Uzmani Dr. Mustafa Kemal Erol ise “Teorik olarak 12 milivoltluk bir elektrik kalbe direkt verilmedigi sürece böyle bir sonucun olmasi muhtemel degil. Ancak kalple ilgili bir rahatsizlik varsa bir ihtimal diyebiliriz” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284