Binlerce Emeklinin Bekledigi Haber

Faruk Çelik, binlerce emeklinin merakla bekledigi Intibak Yasasi`yla ilgili tartismalara son noktayi koydu.

Binlerce Emeklinin Bekledigi Haber

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, binlerce emeklinin merakla bekledigi Intibak Yasasi'nin yilbasindan itibaren uygulamaya geçecegini söyledi.
"TÜRKIYE DEGISIYOR DÜNYA DEGISIYOR"
Bakan Çelik, Maltepe Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açilisina katildi. Istanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu ve SGK Baskani Fatih Acar'in da katildigi açilista konusan Bakan Çelik, "Dünya degisiyor, Türkiye degisiyor. Dünyadaki degisime ayak uydurmak adina Türkiye önemli mesafeler kat ediyor" dedi.
"INTIBAK YILBASI ITIBARI ILE HAYATA GEÇIYOR"
Sosyal Güvenlik Merkezlerinin açilmasinin, hizmetin vatandasin ayagina gelmesi anlamina geldigini ifade eden Çelik, binlerce emeklinin bekledigi Intibak Yasasi'nin Yilbasi itibariyle uygulamaya geçirilecegini ifade ederek, "2000 yilindan önce emekli olan vatandaslarimiz, yaklasik 2 milyon emeklimiz için intibak haksizliginin giderildigi bir düzenlemeyi bakanlik olarak hayata geçirecegiz. Taseron isçiler dedigimiz alt isverenlerin yaninda çalisanlarimizin hak kayiplarinin bulundugu tabloyu ortadan kaldirmak için de taraflarla yogun bir çalisma yaptik. Insallah bu magduriyetlerini de kisa zamanda ortadan kaldiracagiz" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284