Grand Otel Yılın Menüsü Ödülünün Sahibi Oldu

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesinin organizasyonuyla Hazreti Mevlana’nın aşçısı Ateşbâz-ı Veli’yi anmak adına düzenlenen 'Ateşbaz Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri’ etkinlikleri sona erdi.

Grand Otel Yılın Menüsü Ödülünün Sahibi Oldu

Üç gün boyunca devam eden organizasyon Türkiye’nin gastronomi alanında ‘En’lerini buluşturdu. Ateşbaz Veli Aşçı Dede Kutfak Kültürü günlerinin ikinci gününde Selçuklu dönemini mutfak sanatları sunumları yapıldı.

Ardından Ramada Otel, Anemon Otel, Dedeman Otel, Bayır Diamond, Now İbis ve Grand Otel Karaman'ın ödül töreni çekişmesi başladı. Türkiye'nin sayılı zincir otelleriyle yarışan Grand Otel Karaman, en iyi menü konsepti ve dönemi en iyi yansıtan menü içeriği ile ödüle layık görüldü.

Grand Otel Karaman Genel Müdürü İbrahim Kaynak ve ekibinin çalışmalarıyla özenle hazırlanmış menüde tat, sunum ve menü tasarımının estetiği ödülü onlara getirdi.  Menü içerikleri tamamen Selçuklu dönemi tatlarına uygun biçimde, yöresel çizgiden kopmadan hazırlanırken; menü tasarımı da Selçuklu motifleri kullanılarak dönem özelliklerini yansıtabilmesi çerçevesinde kurgulandı.

Tatların ve menü tasarımının dönem ile uyguluğunun yanı sıra, sunum şeklinin de bir o kadar önem arz ettiği yarışmada kusursuza yakın bir iş çıkaran İbrahim Kaynak ve ekibine tebriklerimizi iletiyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284